[UPDATE: Concluzii] Președintele României. Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării din 27 aprilie 2021

28 apr. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 91

Update 27 aprilie 2021: Concluziile în urma ședinței

Potrivit site-ului oficial (www.presidency.ro), a avut loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării în cadrul căreia a fost analizată starea de securitate în regiunea Mării Negre, în contextul acumulării de trupe ale Federației Ruse pe frontiera de est a Ucrainei, și implicațiile pentru România.

Astfel, ca stat riveran și ca unul dintre cei mai apropiați aliați de evoluțiile care au avut loc în ultimele săptămâni, România este extrem de preocupată de situația securității și stabilității regiunii și și-a exprimat îngrijorarea în cadrul Alianței Nord-Atlantice, pentru că tot ceea ce se întâmplă în zona Mării Negre afectează și securitatea euroatlantică.

România este în permanentă legătură cu aliații și partenerii din cadrul NATO și al Uniunii Europene și se coordonează și schimbă evaluări cu aliații și partenerii din regiune, inclusiv pentru identificarea opțiunilor adecvate de acțiune, autoritățile române rămânând vigilente și continuând să monitorizeze această mobilizare nejustificată din jurul Ucrainei.

De asemenea, în cadrul ședinței CSAT s-a mai decis ca, pe linie NATO, România să continue promovarea demersurilor menite să conducă la consolidarea suplimentară a posturii aliate în România și în regiune, de o manieră responsabilă, conformă dreptului internațional.

În acest sens, ca urmare a deciziilor aliate, teritoriul țării noastre găzduiește deja comandamente și structuri multinaționale NATO și beneficiază de o prezență aliată avansată, cu contribuții importante în plan terestru, maritim și aerian, astfel România a decis să sprijine aceste demersuri prin înființarea Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, care va oferi asistență și expertiză statelor interesate, inclusiv partenerilor din vecinătate.

Totodată, a fost analizată și aprobată redislocarea în România a contingentului militar din Afganistan, la încheierea misiunii Resolute Support, conform unui calendar convenit cu partenerii din coaliție. Redislocarea va fi etapizată și se va derula pe parcursul următoarelor luni. România va retrage forțele din Afganistan coordonat cu membrii de coaliție NATO începând cu 1 mai 2021.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit site-ului oficial (www.presidency.ro), marți, 27 aprilie 2021, începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:

− Starea de securitate în regiunea Mării Negre. Implicații pentru România;

− Încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan.

Sursa informației

🔔Vezi și Președintele României. Întrevedere cu Președintele Republicii Moldova

[UPDATE: Concluzii] Președintele României. Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării din 27 aprilie 2021 was last modified: aprilie 28th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter