[UPDATE: Concluzii] Președintele României. Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării din 25 august 2021

26 aug. 2021
2 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 52 voturi, medie: 5,00 din 5 (2 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 152
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 25 august 2021: Concluzii

Conform paginii oficiale (www.presidency.ro), Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat, miercuri, 25 august 2021, la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, la Palatul Cotroceni, în cadrul căreia a fost analizată situația din Afganistan și implicațiile acesteia pentru interesele României.

Astfel, membrii CSAT au apreciat modul în care Celula interinstituțională de criză a gestionat acțiunile concrete, derulate rapid și eficient, în ceea ce privește repatrierea a 49 de cetățeni români și efortul depus pentru relocarea cetățenilor afgani – colaboratori ai autorităților române și ai organizațiilor internaționale, studenți cu burse în România, categorii vulnerabile precum jurnaliști, activiști pentru drepturile omului, magistrați.

Campanie Craciun UJmag 2020

De asemenea, în cadrul ședinței s-a stabilit faptul că, pe termen scurt și mediu, România va continua să sprijine, inclusiv prin fonduri ale asistenței umanitare și asistenței pentru dezvoltare, proiecte care să ajute direct la ameliorarea situației cetățenilor afgani din Afganistan și a refugiaților afgani.

Totodată, în cadrul CSAT a fost decisă activarea Comitetului interministerial Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților, Ministerul Afacerilor Interne urmând a evalua urgent capacitatea de preluare a refugiaților/azilanților afgani și posibilitatea de extindere a acesteia, membrii CSAT concluzionând că se impun modificări de urgență ale cadrului normativ al Ministerului Afacerilor Interne și al Ministerului Afacerilor Externe pentru ca statul român să poată oferi în mod eficient asistență pe palierul preluării și relocării de cetățeni afgani.

Nu în ultimul rând, relativ la decizia Consiliului Nord-Atlantic de a evacua cetățenii afgani care au lucrat pentru misiunile NATO în Afganistan, precum și pe membrii familiilor acestora, operațiune ce va consta va consta, în principiu, în preluarea cetățenilor afgani din bazele temporare din Kuweit și Qatar și relocarea acestora în baze temporare de staționare de pe teritoriul statelor aliate, CSAT a hotârăt participarea Armatei României la această operație de evacuare și relocare a cetățenilor afgani cu un efectiv de maximum 200 de militari, începând cu luna august 2021, pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit site-ului oficial (www.presidency.ro), miercuri, 25 august 2021, începând cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica referitoare la situația de securitate din Afganistan și implicațiile acesteia pentru România.

Sursa informației

🔔Vezi și Strategia militară a României – Capacitate defensivă credibilă, pentru o Românie sigură, într-o lume marcată de noi provocări (H.G. nr. 832/2021)

[UPDATE: Concluzii] Președintele României. Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării din 25 august 2021 was last modified: august 26th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter