[UPDATE: Întrevedere cu delegația Congresului SUA] Președintele României. Participarea la Summitul Inițiativei celor Trei Mări de la Sofia

9 iul. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 35
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 9 iulie 2021: Întrevedere cu delegația Congresului SUA

Potrivit paginii oficiale (www.presidency.ro), Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat, în ziua de 8 iulie 2021, la o întrevedere cu delegația Congresului SUA participantă la Summitul Inițiativei celor Trei Mări (I3M), organizat la Sofia.

Astfel, Președintele României le-a mulțumit senatorilor Roger F. Wicker, republican, membru al Senatului din partea statului Mississippi, și Ben Cardin, democrat, membru al Senatului din partea statului Maryland, pentru susținerea arătată de către Washington în îndeplinirea obiectivelor Inițiativei celor Trei Mări în domenii precum dezvoltarea economică sustenabilă și competitivă a regiunii Europei Centrale și de Sud-Est, consolidarea interconectivității regionale, întărirea relației transatlantice și dezvoltarea rezilienței strategice.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a accentuat importanța pentru România a implementării proiectelor Rail2Sea și Via Carpathia și a pledat pentru o implicare consistentă a SUA, inclusiv financiară, în aceste proiecte, pentru a consolida prezența sa economică în regiune, în special prin intermediul unor astfel de proiecte de natură strategică.

Totodată, Președintele României și-a exprimat mulțumirea pentru dezvoltarea cooperării dintre România și SUA în domeniul energiei nucleare civile și al rețelelor 5G, evidențiind, în același timp, nivelul excelent al cooperării pe palierele politic, economic și militar dintre România și SUA, precum și interesul comun de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic, România fiind unul dintre cei mai de încredere, stabili și fermi aliați ai Statelor Unite în regiune.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Conform site-ului oficial (www.presidency.ro), Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa în perioada 8-9 iulie 2021, la Summitul Inițiativei celor Trei Mări (I3M), organizat în acest an la Sofia, Republica Bulgaria.

Astfel, prin acest eveniment se reiau activităților în format fizic ale Summitului, inclusiv ale Forumului de Afaceri al I3M (aflat la a treia ediție), după Summitul Virtual din 2020 de la Tallinn, ce a fost organizat în condițiile restrictive impuse de pandemia de COVID-19.

Discuțiile vor viza evaluarea progreselor înregistrate în cadrul procesului de consolidare a I3M, cu accent pe implementarea listei de proiecte strategice prioritare de interconectare agreate la Summitul de la București din 2018, precum și în ceea ce privește funcționarea Fondului de Investiții al Inițiativei celor Trei Mări, în care România, prin EximBank, și Polonia, prin Banca de Dezvoltare (BGK), sunt state fondatoare.

Totodată, alături de liderii țărilor participante la I3M, la Summitul din acest an vor fi reprezentate, în calitate de parteneri ai Inițiativei, Statele Unite ale Americii, Germania și Comisia Europeană, precum și Fondul Monetar Internațional și, ca invitat, Republica Elenă.

Inițiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă și informală, la nivel prezidențial, reunind cele 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Baltică, Marea Adriatică și Marea Neagră – Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia și Slovenia, și care își propune dezvoltarea economică a statelor din regiune, prin stimularea interconectivității în trei domenii principale: transport, energie și digitalizare.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Președintele României. Consultări în vederea finalizării Proiectului „România Educată”

Videoconferința regională de insolvență Buzău
[UPDATE: Întrevedere cu delegația Congresului SUA] Președintele României. Participarea la Summitul Inițiativei celor Trei Mări de la Sofia was last modified: iulie 9th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter