[UPDATE: Intervenția în cadrul reuniunii] Președintele României. Participarea la reuniunea extraordinară a Consiliului European

26 feb. 2021
Vizualizari: 337

Update 26 februarie 2021: Intervenția Președintelui în cadrul reuniunii

Potrivit site-ului oficial (www.presidency.ro), Președintele României a participat joi, 25 februarie, și vineri, 26 februarie 2021, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, desfășurată în format de videoconferință.

În intervenția sa, Președintele României a apreciat eforturile Comisiei Europene pentru gestionarea pandemiei, în ceea ce privește achiziționarea și distribuția vaccinurilor, asigurarea funcționării Pieței Interne a Uniunii, prezentarea inițiativelor menite să consolideze reziliența UE în domeniu, precum cea recentă privind Incubatorul HERA. Pe de altă parte, Președintele a semnalat faptul că, la nivelul Uniunii Europene, nu s-a reușit implementarea unei abordări comune privind unele măsuri luate în pandemie, iar certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale.

De asemenea, referitor la securitatea și apărarea Uniunii Europene, Președintele României a accentuat faptul că țara rămâne angajată în eforturile Uniunii în domeniul securității și apărării, pentru promovarea intereselor și valorilor UE, precum și pentru consolidarea capacității sale de gestionare a amenințărilor și provocărilor la adresa securității.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit site-ului oficial (www.presidency.ro), Președintele României va participa joi, 25 februarie, și vineri, 26 februarie 2021, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în format de videoconferință.

Astfel, discuțiile vor viza coordonarea Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19 și acțiunea în domeniul sănătății, consolidarea rezilienței UE în domeniul sănătății și al managementului crizelor, precum și aspecte privind cooperarea internațională în domeniu.

De asemenea, vor fi abordate aspecte privind securitatea și apărarea, îndeosebi cooperarea la nivel UE și complementaritatea UE-NATO, și aspecte vizând Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și [UPDATE: Concluziile în urma ședinței] Președintele României. Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării din 19 februarie 2021

[UPDATE: Intervenția în cadrul reuniunii] Președintele României. Participarea la reuniunea extraordinară a Consiliului European was last modified: februarie 26th, 2021 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: