[UPDATE: Concluzii] Președintele României. Participarea la reuniunea Consiliului European

19 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 78

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 16 octombrie 2020: Concluziile în urma ședinței

Potrivit site-ului oficial (www.presidency.ro), Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat, în perioada 15-16 octombrie 2020, la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles.

Astfel, în cadrul discuțiilor privind implementarea deplină a Acordului de retragere a Marii Britanii din UE, Președintele României a exprimat regretul cu privire la faptul că progresele în negocieri nu sunt suficiente la acest moment pentru încheierea unui acord între UE și Regatul Unit, arătând că România dorește accelerarea procesului pentru încheierea unui acord, care trebuie să rămână obiectivul Uniunii.

De asemenea, Președintele a subliniat că propunerea Comisiei Europene cu privire la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 este una foarte ambițioasă, care ar putea fi acceptată de către România, în anumite condiții.

Totodată, cu privire la ritmul accelerat de creștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, Președintele a reliefat faptul că România împărtășește preocuparea Consiliului, subliniind că este crucială consolidarea cooperării între statele membre, precum și faptul că va fi necesară găsirea unei soluții pentru punerea la dispoziția statelor membre a vaccinurilor, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit site-ului oficial (www.presidency.ro), Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa la reuniunea Consiliului European care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei, în perioada 15-16 octombrie 2020.

Astfel, pe agenda de discuții a reuniunii se află subiecte referitoare la pandemia de COVID-19, viitoarele relații dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie, precum și combaterea schimbărilor climatice. 

Discuțiile privind pandemia de COVID-19 se vor concentra pe aspecte precum: stadiul actual al răspândirii virusului, măsurile de limitare a răspândirii acestuia, impactul economico-social al pandemiei și necesitatea redresării economice, precum și dezvoltarea de vaccinuri împotriva COVID-19.

În ceea ce privește relațiile dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie, liderii Uniunii vor aborda stadiul și perspectivele negocierilor în curs privind viitorul acord de parteneriat, precum și măsurile de pregătire în contextul finalizării perioadei de tranziție, la 31 decembrie 2020.

Cu privire la tema combaterii schimbărilor climatice, discuțiile vor viza la propunerea făcută de Comisia Europeană de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până la sfârșitul anului 2030 comparativ cu 1990.

 

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și [UPDATE: Concluzii] Președintele României. Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării din 6 octombrie 2020

[UPDATE: Concluzii] Președintele României. Participarea la reuniunea Consiliului European was last modified: octombrie 19th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter