Președintele României. Întâlnire cu ambasadori străini pe tema prezentării scrisorilor de acreditare

12 ian. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 18

Președintele României, Klaus Iohannis, a participat la o întrevedere cu ambasadorul agreat al Republicii Algeriene Democratice și Populare în România, cu ambasadorul agreat al Statului Qatar în România și cu ambasadorul agreat al Republicii Moldova în România, întâlnire care a avut loc cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Astfel, în ceea ce privește întrevederea cu ambasadorul Republicii Algeriene Democratice și Populare, Președintele României a evidențiat nivelul bun al relației bilaterale, în contextul aniversării, în acest an, a 60 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state.

De asemenea, ambasadorul algerian a apreciat relația bilaterală foarte bună dintre cele două state, precum și interesul pentru extinderea și diversificarea colaborării româno-algeriene, în special în domeniul agriculturii și tehnologiei informației.

Mai departe, referitor la discuțiile cu ambasadorul Statului Qatar, Președintele României a salutat stadiul foarte bun al dialogului politico-diplomatic și a reconfirmat interesul pentru aprofundarea acestuia.

Totodată, ambasadorul Statului Qatar a subliniat, la rândul său, oportunitatea consolidării relațiilor româno-qatareze la nivel bilateral, precum și fructificarea oportunităților de cooperare în cadrul organismelor și organizațiilor internaționale.

Cu privire la întrevederea cu ambasadorul Republicii Moldova, Președintele României a subliniat dialogul politic bilateral susținut și de substanță din ultima perioadă, care oferă prilejul unei abordări aplicate și cuprinzătoare a agendei sectoriale și stabilirea unor repere solide în vederea avansării proiectelor prioritare comune.

Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor de către Guvernul de la Chișinău, în susținerea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state.

La rândul său, ambasadorul Republicii Moldova a adresat mulțumiri pentru sprijinul constant oferit de România pentru parcursul european al Republicii Moldova și a menționat hotărârea autorităților de la Chișinău de a atinge obiectivele asumate pentru a demonstra credibilitatea angajamentului pentru integrarea europeană.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

 

📎VEZI ȘI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI. SISTEMUL NAȚIONAL DE PRODUCERE A ENERGIEI VA INCLUDE REACTOARE MODULARE MICI (SMR) PÂNĂ ÎN ANUL 2028

Președintele României. Întâlnire cu ambasadori străini pe tema prezentării scrisorilor de acreditare was last modified: ianuarie 12th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter