Președintele României. Găzduirea evenimentului „Summitul Formatului București 9” (10 iunie 2022)

8 iun. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 94

Președintele României, Klaus Iohannis, va găzdui, vineri, 10 iunie 2022, „Summitul Formatului București 9 (B9)”, care se va desfășura la Palatul Cotroceni.

Evenimentul este organizat la invitația Președintelui României și a Președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, ca inițiatori ai acestui format, și se va desfășura cu prezența la București a celorlalți șefi de state din Formatul București, precum și a Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, în calitate de invitat de onoare.

Astfel, agenda reuniunii la nivel înalt vizează pregătirea celor mai importante decizii ale Summitului NATO, care va fi organizat la Madrid, în perioada 28-30 iunie 2022, și va aborda, în mod prioritar, consecințele generate de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei și răspunsul Alianței la acestea. Președintele Klaus Iohannis va pune accentul, în acest context, pe necesitatea consolidării posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic, într-o manieră echilibrată și unitară, de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Totodată, continuarea sprijinului pentru creșterea rezilienței Ucrainei și a partenerilor din Vecinătatea Estică în fața amenințărilor și provocărilor cu care se confruntă aceștia, precum și politica NATO a „Ușilor Deschise”, inclusiv în ceea ce privește procesul de aderare al Finlandei și Suediei, vor fi, de asemenea, abordate în cadrul discuțiilor la nivel înalt.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔿 Vezi și Președintele României. Participare la reuniunea extraordinară a Consiliului European din 30-31 mai 2022

Președintele României. Găzduirea evenimentului „Summitul Formatului București 9” (10 iunie 2022) was last modified: iunie 8th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.