Președintele României: Cerere de reexaminare asupra Legii pentru completarea art. 70 din Legea educației naționale nr. 1/2011

10 apr. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 114

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit site-ului oficial (www.presidency.ro), la data de 9 aprilie 2019, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru completarea art. 70 din Legea educației naționale nr. 1/2011.

Redăm, în continuare, cererea de reexaminare, așa cum a fost publicată pe site-ul oficial:

 

București, 9 aprilie 2019

Domnului Nicolae-Liviu DRAGNEA

Președintele Camerei Deputaților

 

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituția României, republicată, formulez următoarea

 

CERERE DE REEXAMINARE

asupra

Legii pentru completarea art. 70 din Legea educației naționale nr. 1/2011

Legea pentru completarea art. 70 din Legea educației naționale nr. 1/2011 are ca obiect introducerea unor noi dispoziții privind înființarea Catalogului școlar on-line, ca platformă școlară on-line pentru publicarea zilnică a notelor și absențelor elevilor.

Potrivit alin. (6) introdus la art. 70 al Legii nr. 1/2011, prin legea supusă reexaminării, înființarea și gestionarea permanentă a catalogului școlar on-line intră în responsabilitatea unităților de învățământ preuniversitar. Apreciem că această reglementare este insuficientă, deoarece poate determina o aplicare neunitară a legii. Astfel, textul normativ nu prevede modalitatea de punere în aplicare a acestor noi dispoziții și nici nu creează posibilitatea pentru legiuitorul secundar, respectiv autoritățile publice centrale sau locale, să stabilească reguli precise referitoare la înființarea și gestionarea catalogului școlar on-line, care să asigure implementarea unitară, de către toate unitățile de învățământ preuniversitar.

Mai mult de atât, legea transmisă la promulgare nu prevede sursele de finanțare prin care se poate realiza și întreține această platformă școlară on-line. De asemenea, având în vedere că acest catalog școlar conține date cu caracter personal, considerăm că este obligatoriu ca textul legii să conțină dispoziții exprese, prin care să se asigure protecția acestor date.

În al doilea rând, plasarea acestei noi reglementări în conținutul actului normativ este realizată prin completarea art. 70 din Legea nr. 1/2011 referitor la organizarea și funcționarea bibliotecilor școlare și centrelor de documentare și informare, articol prevăzut în cadrul capitolului privind Curriculumul învățământului preuniversitar. Considerăm că aceste reglementări de completare a art. 70 din Legea nr. 1/2011 nu respectă exigențele de tehnică legislativă prevăzute la art. 61 alin. (2) al Legii nr. 24/2000 potrivit cărora prevederile modificate sau care completează actul normativ trebuie să se integreze armonios în actul supus modificării ori completării, asigurându-se unitatea de stil și de terminologie, precum și succesiunea normală a articolelor. Așadar, întrucât notele elevilor exprimă, potrivit art. 71 alin. (3) din Legea nr. 1/2011, rezultatele evaluării școlare, considerăm că ar fi oportun ca dispozițiile privind înființarea Catalogului școlar on-line să vizeze, mai degrabă, completarea normelor din Legea nr. 1/2011 referitoare la evaluarea rezultatelor învățării.

Față de argumentele expuse mai sus și având în vedere competența legislativă exclusivă a Parlamentului, vă solicităm reexaminarea Legii pentru completarea art. 70 din Legea educației naționale nr. 1/2011.

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

KLAUS-WERNER IOHANNIS

Sursa informației

 

 

Președintele României: Cerere de reexaminare asupra Legii pentru completarea art. 70 din Legea educației naționale nr. 1/2011 was last modified: aprilie 10th, 2019 by Universul Juridic
10 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter