Preşedintele Klaus Iohannis vrea să convoace, pe 21 decembrie, noul Parlament

15 dec. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 250

Negocierile pentru formarea unui nou Guvern sunt încă departe de un rezultat. Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după consultările cu partidele pentru desemnarea premierului, că nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern.

 „Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formațiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament, care se va constitui în urma alegerilor parlamentare. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții acestor formațiuni și mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează. Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament și pot să vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie – săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament”, a anunțat Președintele Iohannis, scrie News.ro.

Scrisorile liderului PSD către cancelariile occidentale par să nu fi rămas fără ecou.  Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a anunțat că delegația Germaniei din S&D a transmis, luni, o scrisoare deschisă Președintelui Klaus Iohannis în care îi cere să respecte cutumele politice și democratice europene, prin care partidul care câștigă alegerile parlamentare desemnează premierul.

„Delegația Germaniei în Grupul S&D din Parlamentul European a trimis astăzi o scrisoare deschisă Președintelui Klaus Iohannis, prin care solicită respectarea cutumelor politice și democratice europene, prin care partidul care câștigă alegerile desemnează premierul. (…) În scrisoare se atrage atenția asupra faptului că discursul agresiv din campanie nu se potrivește valorilor europene și invită dreapta politică să respecte valorile comune europene. Partenerii noștri din SPD consideră că România trebuie să își continue parcursul european și că țara are nevoie de o formulă guvernamentală care să asigure stabilitatea și reformele necesare pentru a trece cu bine peste această criză medicală, socială și economică dificilă. Aceste mesaje sunt o reconfirmare a faptului că Partidul Social Democrat se modernizează și redevine un partid credibil la nivel european”, a scris Negrescu pe pagina sa de Facebook, notează Cotidianul.

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a fost întrebat dacă PSD va boicota constituirea Parlamentului, în condițiile în care nu sunt respectate ponderile obținute de partide în noul legislativ și procedurile pentru alegerea șefilor de la Camera Deputaților și Senat.

„Parțial, dacă se va ajunge într-o situație în care să nu se respecte deciziile CCR și ponderile în Parlament date de alegerile din 6 decembrie. Conform deciziilor Curții Constituționale, proporțional cu voturile obținute de fiecare partid se împart și funcțiile de conducere, pornind de la birourile permanente ale celor două camere până la șefiile comisiilor. Asta este o decizie a CCR, pe care văd că, din ce am citit noi în presă, cei care negociau zilele trecute pe la vila Lac nu țin cont. E un avertisment pe care l-am transmis inclusiv președintelui Klaus Iohannis la întâlnirea de dimineață de la ora 11.00, spunând că vrem să se respecte toate aceste reguli”, a declarat Sorin Grindeanu, scrie Digi 24.

Presa mai notează că fostul lider PSD, Liviu Dragnea, s-a îmbolnăvit de COVID-19. Informația vine de la fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu.

În sfârșit! Am vorbit cu Liviu Dragnea! M-a sunat din spitalul penitenciarului Jilava, secția celor infectați de virus, unde a fost transferat cu câteva zile în urmă! M-a rugat să transmit tuturor că starea sa nu s-a agravat. Cel puțin până azi! M-a asigurat că va trece și prin această nouă încercare, și că va lupta pentru viața sa! Vă voi ține la curent în mod constant”, a scris, pe Facebook, Codrin Ștefănescu, notează Cotidianul.

Dacă, la Craiova, autoritățile medicale au luat decizia anulării Târgului de Crăciun organizat de primarul Lia Olguța Vasilescu, Brașovul va organiza și în acest an un Târg de Crăciun.

„Târgul de Crăciun va fi, totuși, organizat, anul acesta, în Piața Sfatului din Brașov și nu online, chiar dacă numărul căsuțelor va fi redus la jumătate față de anul trecut”, a anunțat, vineri, viceprimarul Flavia Boghiu, notează Știrile Transilvaniei.

„Primăria Brașov a luat această decizie în urma consultărilor cu agenții economici, Direcția de Sănătate Publică și Instituția Prefectului. Conform deciziei, vor fi amplasate 20 de căsuțe și vor fi amenajate circuite speciale de intrare și ieșire, iar evenimentul va fi supravegheat de Poliția Locală”, mai arată Știrile Transilvaniei.

În încheierea Revistei scriem despre rezultatele cercetărilor  medicilor italieni în legătură cu efectele îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Coronavirusul nu creează numai probleme respiratorii cauzate de pneumonii urâte, aceleași care, deseori, îi obligă pe pacienții infectați să ajungă la terapie intensivă.

„De la vasele de sânge la intestine, de la rinichi la ficat, trecând prin stomac și creier, COVID-19 poate afecta aproape toate organele prezente în corpul uman. Cu alte cuvinte, această boală, încă în mare parte necunoscută, este adesea definită drept multi-organ, tocmai datorită capacității sale de a nu se opri doar la plămâni. Am vorbit despre creier. Ei bine, da: coronavirusul poate provoca uneori leziuni neurologice”, a explicat profesorul Giuseppe Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice „Mario Negri”, în revista „La Lettura”, scrie Evenimentul Zilei, citând „Il Giurnale”.

„Unii cercetători au identificat mucoasa olfactivă ca fiind nimic altceva decât poarta de intrare a virusului în creier. Dar cum ajunge virusul la creier din plămâni? Inițial – considerau medicii – părea că agentul patogen reușea să ajungă la alte organe transportat de celulele prezente în sistemul nostru imunitar. Totuși, odată cu trecerea lunilor, a apărut o altă presupunere. Cercetătorii din Gottingen și Berlin au emis ipoteza că SARS-CoV-2 ar putea pătrunde în creier prin interfața cu celulele nervoase întâlnite în mucoasa olfactivă a nasului”, mai notează Evenimentul Zilei.

Seară frumoasă!

Președintele Klaus Iohannis vrea să convoace, pe 21 decembrie, noul Parlament was last modified: decembrie 15th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter