Premierul Orban, în vizită oficială la Bruxelles

7 ian. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 284

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Recentul conflict dintre SUA și Iran este privit cu îngrijorare la București. Premierul Ludovic Orban a declarat luni că urmărește cu atenție și îngrijorare situația creată între SUA și Iran și a precizat că nu dorește o escaladare a tensiunilor.

„Nu am avut discuții, am prezentat o poziție pe care ați văzut-o, care a fost prezentată de Ministerul de Externe. Sigur că urmărim cu atenție și cu îngrijorare, că nu ne dorim o escaladare a tensiunilor. Evident că noi suntem parteneri NATO”, a precizat premierul Orban, scrie Agerpres.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Premierul Orban are în aceste zile o serie de întâlniri importante la Bruxelles, cu oficiali europeni și ai NATO, mai precizează Agerpres, care prezintă programul vizitei. „În prima zi a vizitei, premierul va avea o întrevedere cu președintele Consiliului European, Charles Michel. Aceasta va fi urmată de întâlniri cu o serie de oficiali ai Comisiei Europene: negociatorul-șef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, Michel Barnier, comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi, comisarul european pentru buget și resurse umane, Johannes Hann, și vicepreședintele executiv al CE, Frans Timmermans, informează Guvernul. Miercuri, Ludovic Orban se va întâlni cu președintele Parlamentului European, David Sassoli, cei doi urmând să susțină o conferință de presă comună. (…) Tot în cursul zilei de miercuri, Ludovic Orban are întrevederi cu președintele grupului PPE, Manfred Weber, precum și cu lideri ai altor grupuri parlamentare. De asemenea, premierul va avea, la sediul Comisiei Europene, întrevederi bilaterale cu Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, vicepreședinți executivi ai CE, precum și cu Adina Vălean, comisar european pentru transport. (…) Joi, prim-ministrul Ludovic Orban se va întâlni cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cei doi oficiali vor susține la final declarații comune de presă”, arată Agerpres.

La București, Guvernul a luat o serie de noi măsuri printr-o ordonanță de urgență.

„Șeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunțat, luni, că Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care să permită intrarea în vigoare a prevederilor cuprinse în proiectul de lege care corecta unele prevederi din O.U.G. 114 și pe care Executivul și-a asumat răspunderea, printre acestea fiind înghețarea indemnizațiilor pentru demnitari, încetarea detașărilor din sectorul privat în instituțiile de stat și suspendarea aplicării prevederilor Codului Administrativ pentru aleșii locali până la 1 ianuarie 2021. De asemenea, a fost înghețată valoarea punctului de amendă”, scrie News.ro. 

Presa mai scrie că premierul Ludovic Orban a anunțat că Programele Rabla și Rabla Plus vor continua și în acest an și că vor fi lansate „cel mai probabil în luna martie”.

„Vor fi finanțate. Aici este clar că trebuie să dăm acest impuls în special pentru producătorii din România. Industria auto din România are procent foarte important din PIB, de asemenea, asigură o foarte mare parte din exporturile României, ori aici este nevoie de acest stimulent pentru a crește practic producția internă”, a declarat șeful Guvernului la Digi 24, relatează News.ro.

Europa FM a dat publicității un nou sondaj IMAS, realizat la sfârșitul lunii decembrie pe un eșantion de 1000 de repondenți, care oferă motive de îngrijorare actualei opoziții.

„Dacă ar fi acum alegeri parlamentare, 45% dintre cei care s-ar prezenta la vot ar pune ștampila pe liberali, potrivit unui sondaj realizat de IMAS pentru Europa FM. Procentul PNL este dublu față de cel de acum un an. Studiul arată și o scădere a intenției de vot pentru PSD, USR și PLUS”, scrie Adevărul.

„Prin comparație, PSD a pornit anul trecut de la o intenție de vot de 25% și a coborât, la final de an, la 18 procente. USR încheie anul cum l-a început – în preajma a 11 procente, după ce în iulie urcase până la 21%. Și PLUS este în scădere față de noiembrie – de la 5 procente și jumătate la 3 și jumătate. Mici avantaje au acumulat luna trecută UDMR, PMP și ALDE. Dintre cei care au participat la sondaj, 20% nu știu cu cine vor vota sau nu s-ar prezenta la vot”, mai notează Adevărul.

Presa mai scrie că fostul lider PSD, Liviu Dragnea a depus două cereri la instanța supremă, respectiv la Tribunalul București, prin care solicită punerea sa în libertate „de îndată” deoarece nu mai poate rămâne în spatele gratiilor după ce decizia CCR privind completurile specializate a fost publicată în octombrie 2019 în Monitorul Oficial. Fostul lider PSD formulează o contestație la executare.

„Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezultă indiscutabil că sentința penală prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate și pe care acum o execută strict în temeiul acestei sentințe (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latură penală) a fost pronunțată de un complet nelegal constituit, adică de o instanță care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arată în cererea depusă de Liviu Dragnea la ICCJ, consultată de Mediafax, notează Cotidianul.

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit noile componențe ale completurilor de judecată pentru acest an.

„Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a anunțat luni că a fost stabilită funcționarea în cadrul instanței supreme, în cursul anului 2020, a două completuri de cinci judecători în materie civilă și a două completuri de cinci judecători în materie penală. Totodată, în ceea ce privește completurile de cinci judecători organizate în materie civilă   s-a stabilit numărul judecătorilor din cadrul fiecărei secții care vor intra în compunerea acestora”, anunță News.ro, care prezintă și componența noilor completuri.

Conferintele lunii noiembrie
”

 

Seară frumoasă!

 

 Premierul Orban, în vizită oficială la Bruxelles was last modified: ianuarie 8th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter