Premierul Dăncilă şi europarlamentarii PSD – declaraţii de susţinere pentru candidatura Rovanei Plumb

30 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 274

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Deschidem Revista din această seară cu alegerile prezidențiale. După cum știm, pe data de 12 octombrie va începe campania electorală, iar în 10 noiembrie este programat primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Cel de-al doilea tur de scrutin, în care vor intra primii doi candidați clasați, va avea loc în 24 noiembrie.

„Biroul Electoral Central a stabilit sâmbătă, prin tragere la sorți, ordinea candidaților pe buletinele de vot la alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie. Conform surselor, primul nume de pe buletinul de vot va fi cel al actualului președinte Klaus Iohannis, iar Alexandru Cumpănașu va fi pe ultima poziție. Ordinea candidaților pe buletinul de vot este: Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor, Viorica Dăncilă, Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona-Ioana Bruynseels, Viorel Cataramă, Alexandru Cumpănașu”, scrie Adevărul.

„Cei 8 candidați la prezidențiale, reclamați de BEC la Parchetul General pentru că au falsificat semnături, vor participa nestingheriți la alegeri: procesul va dura ani buni, procurorii fiind nevoiți să verifice semnăturile bob cu bob”, mai scrie Adevărul.

Presa arată azi că eurodeputații români din Grupul S&D al Parlamentului European au transmis că o susțin cu fermitate pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al României pentru funcția de comisar european pentru transporturi.

„Europarlamentarii români, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, o susțin cu fermitate pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al României pentru funcția de comisar european pentru transporturi. Eurodeputații din Delegația Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situație fără precedent, creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale”, se arată într-un comunicat de presă al PSD remis, duminică, Mediafax.

Comunicatul europarlamentarilor români din PSD vine după ce premierul Viorica Dăncilă, președinte al PSD, a declarat vineri că o susține în continuare pe Rovana Plumb, pentru ocuparea funcției de comisar european și a infirmat informațiile potrivit cărora își pregătește pentru sine ocuparea unui astfel de portofoliu în cadrul Comisiei Europene.

„Bineînțeles că o susțin pe Rovana Plumb, am susținut-o din prima clipă, eu am propus-o, o susțin în continuare, am încredere în experiența Rovanei Plumb, a fost membră a Parlamentului European, vicepreședinte de grup, este și acum în grupul socialiștilor și democraților europeni, o susțin. Și pentru că am văzut în spațiul public că îmi pregătesc din nou portofoliul de comisar, vă asigur că nu este niciun gând în acest sens, nici nu poate fi vorba, sunt candidat pentru prezidențiale, nu pot să candidez și pentru Comisia Europeană și pentru prezidențiale. Așa că las portofoliul de comisar, pentru că sunt convinsă că-l voi câștiga pe cel de președinte al României, cu susținerea, bineînțeles, a cetățenilor”, a arătat Viorica Dăncilă, scrie ziarul Bursa.

Deputatul PMP, Petru Movilă, care a inițiat legea Autostrăzii Unirii, consideră că ministrul Cuc trebuie să explice de ce, la aproape un an de la promulgarea Legii nr. 291/2018, privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Iași-Târgu Mureș, nu a început construcția efectivă a autostrăzii.

„Am solicitat audierea ministrului Răzvan Cuc imediat ce am început sesiunea din această toamnă, nemulțumit de modul în care Ministerul Transporturilor implementează proiectul autostrăzii. Între timp au apărut noile informații privind suspendarea licitației, ceea ce demonstrează urgența și necesitatea acestei audieri. Cred că este momentul ca guvernanții să explice negru pe alb ce se întâmplă cu Autostrada Iași – Tg. Mureș (…). Este strigător la cer modul în care, de la promulgarea legii, au tratat cei de la M.T. investiția cât și ieșenii. N-au găsit nici măcar o minimă doză de implicare și de responsabilitate. De aceea, Răzvan Cuc trebuie să spună ce anume se întâmplă în acest minister, în care fiecare face absolut ce vrea, fără să se țină cont de absolut nimic”, spune deputatul Movilă, notează Agerpres.

În cazul “Caracal” apar și explicațiile procurorilor pentru solicitarea de noi probe AND de la mama Luizei Melencu. Procurorul șef al DIICOT, Felix Bănilă, afirmă, referitor la recoltarea de noi probe biologice de la mama Luizei Melencu, că specialiștii americani au nevoie de această probă de comparație.

„Pretenția omologilor noștri americani a fost să le transmitem o probă de comparație nou recoltată, în condiții de siguranță, care să ajungă la ei cât mai repede”, explică procurorul șef al DIICOT, Felix Bănilă, notează News.ro.

„Este regretabil și ne pare rău cu sinceritate de drama prin care trece această familie, însă vă asigur de faptul că ai mei colegi și-au desfășurat și își desfășoară activitatea cu bună-credință și cu deplinul respect al legii. Ceea ce s-a comunicat și anterior, și cred că toată lumea a înțeles, că era nevoie de o nouă expertiză genetică, o nouă expertiză care să fie efectuată la un laborator acreditat, care nu există în țara noastră”, a afirmat duminică seara, la Antena 3, Felix Bănilă, care amintește că mama Luizei Melencu, a fost de acord să i se recolteze probe biologice pentru un nou test ADN, femeia cerând să fie transportată la București de către organele de anchetă, mai scrie News.ro .

 

Seară frumoasă!

Pachet: Principiile procedurei judiciare

 

Premierul Dăncilă și europarlamentarii PSD – declarații de susținere pentru candidatura Rovanei Plumb was last modified: septembrie 30th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter