Prelungirea valabilităţii licenţelor de traseu şi a programului de transport în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între municipiul Bucureşti şi localităţile judeţului Ilfov – modificări (O.U.G. nr. 5/2017)

24 ian. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 806

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Actul modificatActul modificatorSumar
O.U.G. nr. 63/2015
(M. Of. nr. 984 din 30 decembrie 2015; cu modif. ult.)
O.U.G. nr. 5/2017
(M. Of. nr. 60 din 20 ianuarie 2017)

– modifică: art. 1; art. 2 

Inteligența artificială în materie penală

În M. Of. nr. 60 din 20 ianuarie 2017, a fost publicată O.U.G. nr. 5/2017 pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 63/2015 privind prelungirea valabilității licențelor de traseu și a programului de transport în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între municipiul București și localitățile județului Ilfov, precum și pentru prelungirea valabilității licențelor de traseu și a programului de transport public județean sau a programului de transport public local de persoane, în cazul în care procedura de atribuire a acestora a fost suspendată prin hotărâri ale instanțelor de judecată.

În continuare, vom prezenta modificările aduse O.U.G. nr. 63/2015 prin O.U.G. nr. 5/2017.

Art. 1 din O.U.G. nr. 63/2015 (modificată prin O.U.G. nr. 5/2017)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 1 prevedea faptul că actualul program de transport în baza căruia se efectuează serviciile regulate de transport persoane între municipiul București și localitățile județului Ilfov își menține valabilitatea până la rămânerea definitivă a hotărârilor instanțelor de judecată.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 1 dispune următoarele:

Art. 1

În situațiile în care prin hotărâri ale instanțelor de judecată s-a suspendat procedura de atribuire/programul de transport privind serviciile regulate de transport rutier de persoane între municipiul București și localitățile județului Ilfov, se prelungește valabilitatea actualului program de transport în baza căruia se efectuează aceste servicii regulate de transport rutier între municipiul București și localitățile județului Ilfov și a licențelor de traseu aferente, până la rămânerea definitivă a hotărârilor instanțelor de judecată, iar după această dată, până la data finalizării procedurilor de atribuire a traseelor cuprinse în următorul program de transport, în condițiile și termenele prevăzute de reglementările legale în vigoare și în măsura în care prin hotărârile definitive ale instanțelor judecătorești nu se prevede altfel”.

 

Art. 2 din O.U.G. nr. 63/2015 (modificată prin O.U.G. nr. 5/2017)

Vechea reglementare

În vechea reglementare, art. 2 prevedea faptul că la solicitarea operatorilor de transport care dețin licențe de traseu valabile la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență pe traseele cuprinse în programul de transport de persoane prin servicii regulate între municipiul București și localitățile județului Ilfov, Autoritatea Rutieră Română – A.R.R. eliberează licențe de traseu însoțite de graficele de circulație, pentru autobuzele deținute și nominalizate de către aceștia cu plata tarifului aferent, potrivit legii, până la rămânerea definitivă a hotărârilor instanțelor de judecată.

Noua reglementare

Pachet: Principiile procedurei judiciare

Potrivit noii reglementări, art. 2 dispune următoarele:

Art. 2

(1) La solicitarea operatorilor de transport care dețin licențe de traseu valabile la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență pe traseele cuprinse în actualul program de transport în baza căruia se efectuează serviciile regulate de transport rutier de persoane între municipiul București și localitățile județului Ilfov, Autoritatea Rutieră Română – A.R.R. eliberează licențe de traseu însoțite de graficele de circulație, pentru autobuzele deținute și nominalizate de către aceștia, cu plata tarifului aferent, potrivit legii, care vor avea valabilitate până la rămânerea definitivă a hotărârilor instanțelor de judecată, iar după această dată, până la data finalizării procedurilor de atribuire a traseelor, în condițiile și termenele prevăzute de reglementările legale în vigoare și în măsura în care prin hotărârile definitive ale instanțelor judecătorești nu se prevede altfel.

(2) Procedura și modalitatea de prelungire a valabilității licențelor de traseu pentru situațiile prevăzute la art. 1 se stabilesc de către Autoritatea Rutieră Română – A.R.R., potrivit legii”.

Prelungirea valabilității licențelor de traseu și a programului de transport în baza cărora se efectuează serviciile regulate de transport de persoane între municipiul București și localitățile județului Ilfov – modificări (O.U.G. nr. 5/2017) was last modified: ianuarie 23rd, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter