Pregătiri pentru începerea vaccinării elevilor

31 aug. 2021
Vizualizari: 449

Depunerea moțiunii de cenzură de către PSD ar putea fi amânată până când partidul va avea numărul necesar de voturi pentru a da jos Guvernul. Decizia a fost luată în ședința Consiliului Politic Național al PSD de luni.

„Am decis, în unanimitate de voturi, că vom depune moțiunea de cenzură în momentul în care vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă această moțiune. Să fiu foarte clar, în acest moment partea de opoziție are 204 voturi. Un Guvern nu poate să cadă decât printr-o moțiune în Parlament sau milioanele de români să iasă pe stradă și să ceară demisia acestui Guvern. Nu există altă cale”, a declarat Marcel Ciolacu, care a precizat că „nu vrem să depune o moțiune doar pentru spectacol politic”, arată Digi24.

„Domnul prim-ministru Cîțu ar fi trebuit să fie plecat de cel puțin o săptămână din fruntea Guvernului. Ori prin demisie, ori să i se ceară demisia în cazul în care nu ai responsabilitatea de a-ți da demisia, de cel care l-a susținut și care și-a dorit această coaliție a pierzătorilor, președintele Klaus Iohannis. Motivele principale sunt explozia prețurilor, gestionarea dezastruoasă a campaniei de vaccinare și, pe de altă parte, faptul că avem un prim-ministru penal condamnat și țepar dovedit. Din punctul nostru de vedere s-a ajuns mult prea departe. Au înghețat toate veniturile românilor, am înghețat și salarii și pensii și alocații și, pe de altă parte, avem cea mai mare explozie de prețuri din ultimii 30 de ani, total necontrolată și fără soluții”, a mai spus liderul PSD, Marcel Ciolacu, îndemnând românii să iasă în stradă, scrie Digi24.

Presa mai scrie că PSD continuă lupta pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

„PSD a încheiat un protocol de colaborare și parteneriat cu patru partide pentru strângerea de semnături și organizarea de alte acțiuni în vederea demiterii primarului Sectorului 1, Clotilde Armand. Potrivit unui document al PSD, protocolul de colaborare este încheiat cu Partidul Pro România (Social Democrat), Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal)-PPUSL, Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) și Partidul Ecologist Român (PER)”, relatează Digi24.

Desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor, una dintre prioritățile coaliției din campania electorală, este comentată de liderul PNL, Ludovic Orban.

„«Desființarea SIIJ nu se poate realiza decât în Parlament, doar pe o formă a proiectului de lege care să fie susținută de toate formațiunile politice din coaliție. Căutăm în continuare acea formă care să întrunească consensul partidelor din coaliție», a declarat, luni seară, la finalul ședinței coaliției, Ludovic Orban”, notează News.ro.

„Astăzi a fost o discuție care sper să ducă la o soluție care să poată să aducă consensul”, a mai afirmat Orban, precizând că Ministerul Justiției va veni cu o nouă propunere, scrie News.ro.

Și tot președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, după ședința coaliției, că este de acord cu poziția UDMR ca pensiile speciale pentru aleșii locali să nu fie desființate.

Sunt de acord, trebuie să găsim o soluție. Primarii primesc indemnizația, doar atât. Ei nu beneficiază de sporul de vechime sau de alte instrumente prin care să se cuantifice efortul pe care îl depun pentru comunitățile locale. Se poate găsi o formă legală în care să se ia în considerare, pe de o parte, restricțiile la care sunt supuși prin exercitarea funcției de primar sau de președinte al consiliului județean și, pe de altă parte, să se țină cont de regimul pe care l-au avut în materie de indemnizații, în care nu au beneficiat de alte venituri suplimentare”, a precizat Orban, notează Agerpres.

„Funcția de primar incumbă o responsabilitate uriașă, patrimonială, civilă. Practic, primarul este cel care administrează patrimoniul, angajează patrimoniul, derulează proiecte de investiții, derulează bugete, conduce un număr mare de angajați și are și un regim limitativ și are o serie de interdicții. Aici există o echipă formată, ceea ce am discutat noi astăzi este să reia activitatea, odată cu debutul sesiunii parlamentare și chiar să accelereze dezbaterile, să vină cu soluții pentru fiecare categorie de pensii speciale”, a mai spus Orban, scrie Agerpres.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit luni despre modul în care se va organiza vaccinarea în școli.

„Deja au fost, împreună cu Ministerul Educației, nominalizate persoane de contact în fiecare școală care iau legătura, pe de o parte, cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică și implicit ai centrelor de vaccinare, iar, pe de altă parte, cu clasele și cu părinții, tocmai pentru a organiza campanii de informare și pentru a pune în legătură specialiștii cu părinții pentru a avea o informare corectă asupra beneficiilor vaccinării la copil. Pe de altă parte, referitor la vaccinarea în școli, avem trei tipuri de vaccinare pe care plănuim să le desfășurăm în școli. Acolo unde se poate și unde există cabinete medicale școlare, medic școlar și dotare corespunzătoare, la nivelul acelor cabinete se pot organiza centre de vaccinare. Acolo unde infrastructura sau personalul nu permit organizarea, în acele locuri se poate solicita caravană mobilă prin mobilizarea unei echipe de la centrele de vaccinare. În special în orașe avem centre de vaccinare care au timp, nemaiavând acum atât de multă activitate, să se mobilizeze către școli, iar la școlile unde există un centru de vaccinare în imediata proximitate, reprezentanții școlii informează și programează copiii, părinții și cadrele didactice la vaccinare”, a spus ministrul la Digi24, citată de Agerpres.

Seară frumoasă!

Pregătiri pentru începerea vaccinării elevilor was last modified: august 31st, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: