Flavius-Antoniu Baias: Pregătirea profesională de nișă trebuie să existe. Cred că trebuie să existe și o cultură generală

19 mart. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 938
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Care sunt cele mai importante atuuri pe care ar trebui să le aibă un student la Facultatea de Drept pentru a face față acestei piețe a muncii atât de dinamice?

Inteligența artificială în materie penală

Sunt mai multe condiții pe care ar trebui să le îndeplinească. Prima, care mi se pare cea mai importantă, o adevărată condiție sine qua non, este pregătirea profesională, stăpânirea materiei pentru care s-a pregătit. Sigur că este un lucru foarte dificil astăzi, pentru că într-un fel trebuia să se pregătească un student, și era calificat ca fiind un student foarte bun, care a terminat în anii `90, altfel este calificat un student ca fiind foarte bun și care termină astăzi.

Pregătirea profesională mai largă, mai de nișă trebuie să existe. Cred că oricum ar fi, trebuie să existe o cultură generală pentru studenții de la drept, și în general pentru studenți, indiferent de profesiile în care se pregătesc. Ceea ce se mai întâmplă astăzi, dacă ne uităm la rezultatele bacalaureatului, e un serios semnal de alarmă cu privire la soarta învățământului românesc. Deci ar trebui să aibă o bună pregătire profesională pe baza a ceea ce au învățat în facultate, să aibă un fundament de pregătire constând în ceea ce numeam pe vremuri cultura generală, aceasta fiind tot ceea ce ne-a rămas după ce am uitat tot ce am învățat.

👍Vezi EMISIUNEA TV „LEGAL POINT” – Învățământul juridic universitar

Flavius-Antoniu Baias: Pregătirea profesională de nișă trebuie să existe. Cred că trebuie să existe și o cultură generală was last modified: noiembrie 6th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter