Poziția CSM față de O.U.G. nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea codurilor penale

1 feb. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2.674

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

👍Vezi și: Codul penal – modificări (O.U.G. nr. 13/2017)

Campania #citescAcasa

👍Vezi și: Codul de procedură penală – modificări (O.U.G. nr. 13/2017)

Update: LIVE: Ședința Plenului CSM


Având în vedere adoptarea, în ședința Guvernului din seara zilei de 31.01.2017, a Proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, anterior consultării corpului profesional și avizării de către Consiliul Superior al Magistraturii, conform dispozițiilor art.38 alin. (3) din Legea nr. 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii apreciază că solicitarea Ministerului Justiției, transmisă Consiliului la data de 31.01.2017, în jurul orelor 17.00, de avizare a Proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, nu reprezintă o intenție reală în obținerea avizului prevăzut de lege.

Anterior ședinței Guvernului din seara zilei de 31.01.2017, ministrul justiției a fost personal înștiințat și invitat să participe, în calitate de membru de drept al CSM, la ședința Plenului convocată de urgență pentru data de 01.02.2017, ora 9.00, tocmai pentru analizarea și dezbaterea solicitării de avizare.

Consiliul Superior al Magistraturii consideră că adoptarea proiectului în condițiile menționate reprezintă o nesocotire gravă a dispozițiilor legale în materia avizării și a punctului de vedere pe care Plenul CSM avea abilitarea legală de a-l exprima.

Apreciez ca nepermisă nu numai sfidarea legii de către Executiv, cât mai ales atitudinea evidentă de desconsiderare a celorlalte instituții implicate în procedura avizării prealabile a proiectelor de lege, făcând astfel inutil orice efort de menținere a echilibrului între puterile statului. Consider periculos și nedemocratic acest demers lipsit de o minimă aparență, măcar, de respect față de principiile transparenței decizionale, consultării și dezbaterii, ce creează un real potențial de instabilitate socială.

Maniera în care Ministerul Justiției a gestionat întregul demers nu poate fi justificată, în niciun fel, prin invocarea caracterului urgent al măsurilor vizate, și chiar așa fiind, urgența nu presupune impunerea prin forță a unui veritabil asediu asupra Justiției”, a declarat Președintele CSM, jud. Mariana Ghena, pentru Agerpres.

Sursa informației

 

 

 

 

Poziția CSM față de O.U.G. nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea codurilor penale was last modified: februarie 1st, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter