Posturi vacante scoase la concurs pentru structurile operative şi de specialitate ale Poliţiei de Frontieră

30 sept. 2016
Vizualizari: 2590

Poliția de Frontieră Română a anunțat, în data de 27 septembrie 2016, că inițiază procedura de ocupare, prin concurs, încadrare directă, trecere în corpul ofițerilor a agenților cu studii superioare sau reîncadrare, a 759 posturi vacante de ofițeri și agenți de poliție de frontieră, repartizate la I.G.P.F. și la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră Române, în vederea completării deficitului existent la nivelul instituției.

Posturile scoase la concurs prin încadrare directă sunt repartizate astfel:

– 604 posturi de agenți în structurile operative ale PFR, în serviciile specializate în supravegherea și controlul frontierei, combaterea migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, în compartimentele ture de serviciu ale Sectoarelor Poliției de Frontieră și în punctele de trecere aeroportuare;

– 78 posturi (46 ofițeri și 32 agenți) în structurile suport, specializate în diferite domenii de activitate – financiar, comunicații, logistică, administrativ, tehnic etc.

De asemenea, sunt scoase la concurs:

– 71 posturi de ofițeri, prin trecerea în corpul ofițerilor a agenților cu studii superioare, care îndeplinesc condițiile legale;

– 6 posturi de ofițeri în domeniul operativ, prin procedura de reîncadrare, cu recrutarea persoanelor care au avut calitatea de polițist.

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și structurile teritoriale organizatoare vor publica anunțurile de concurs, conform prevederilor legale, pe paginile web oficiale, începând cu data de 27 septembrie 2016.

Repartizarea posturilor scoase la concurs este următoarea:

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră  www.politiadefrontiera.ro – 22 posturi (16 ofițeri și 6 agenți specialiști în domeniul financiar, comunicații și informatică, fonduri europene, logistică, administrativ, tehnic etc., prin încadrare directă).

Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București Otopeni  – www.politiadefrontiera.ro – 44 posturi (42 agenți în domeniul operativ, prin încadrare directă; 1 ofițer și 1 agent specializați în domeniul comunicații și informatică prin încadrare directă).

Puncte de Trecere Aeroportuare (Aeroporturi) – www.politiadefrontiera.ro – 42 posturi (42 agenți în domeniul operativ prin încadrare directă).

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara (frontiera cu Serbia) – www.itpftimisoara.eu – 173 posturi (119 agenți în domeniul operativ prin încadrare directă; 6 ofițeri și 3 agenți specialiști prin încadrare directă; 45 posturi de ofițeri prin trecerea în corpul ofițerilor a agenților cu studii superioare).

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației (frontiera cu Ucraina)www.ijpfmm.ro  – 117 posturi (100 agenți în domeniul operativ prin încadrare directă; 3 ofițeri și 1 agent specialiști prin încadrare directă; 13 ofițeri prin trecerea în corpul ofițerilor a agenților cu studii superioare).

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași (frontiera cu R. Moldova) www.ijpfiasi.ro – 68 posturi (47 agenți în domeniul operativ prin încadrare directă; 7 ofițeri specialiști prin încadrare directă și 3 ofițeri prin reîncadrare; 11 ofițeri prin trecerea în corpul ofițerilor a agenților cu studii superioare).

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu (frontiera cu Bulgaria) www.ijpfgiurgiu.ro  – 97 posturi (79 agenți în domeniul operativ prin încadrare directă; 2 ofițeri și 14 agenți specialiști prin încadrare directă; 2 ofițeri prin trecerea în corpul ofițerilor a agenților cu studii superioare).

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea (frontiera cu Ungaria) www.itpforadea.ro   – 113 posturi (109 agenți în domeniul operativ prin încadrare directă; 1 ofițer și 3 agenți specialiști prin încadrare directă).

Garda de Coastă (Marea Neagră și frontiera cu Bulgaria) – www.garda-de-coasta.ro  – 78 posturi (66 agenți în domeniul operativ prin încadrare directă; 7 ofițeri și 2 agenți specialiști prin încadrare directă; 3 ofițeri operativi prin reîncadrare).

Baza de Reparații Brăilawww.bazanave.ro 4 posturi (3 ofițeri și 1 agent specialiști, prin încadrare directă).

Școala de Formare Inițială și Continuă a Personalului Poliției de Frontieră IAȘI www.sficppfiasi.ro – 1 post agent specialist în domeniul financiar prin încadrare directă.

Depunerea cererilor de înscriere la concurs pentru posturile operative de agenți scoase la concurs prin încadrare directă (din sursă externă), se va face în perioada 27 septembrie – 4 octombrie 2016, între orele 09:00 – 13:00 și 14:00 – 16:00, inclusiv în zilele de sâmbătă (01.10.2016) și duminică (02.10.2016), între orele 09:00 – 13:00, la sediul structurilor organizatoare.

Concursul de încadrare pentru posturile de agenți din domeniul operativ (din sursă externă) se va susține în urma promovării probelor eliminatorii (testare psihologică, vizita medicală și proba de evaluare a performanței fizice). Pentru aceste posturi, subiectele vor fi elaborate de către o comisie centrală constituită la nivelul I.G.P.F. și vor fi transmise simultan, în ziua concursurilor, la structurile teritoriale organizatoare. Testul scris de verificare a cunoștințelor va fi de tip grilă.

Concursurile pentru ocuparea posturilor de specialiști din sursă externă și cele pentru ocuparea posturilor prin trecerea în corpul ofițerilor a agenților cu studii superioare sunt în faza de constituire a comisiilor, informațiile necesare urmând a fi publicate în perioada imediat următoare, pe paginile de internet ale structurilor organizatoare.

Pentru mai multe informații referitoare la desfășurarea concursului, consultați sursa informației.

Posturi vacante scoase la concurs pentru structurile operative și de specialitate ale Poliției de Frontieră was last modified: octombrie 20th, 2016 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: