[UPDATE: CSM anunță organizarea unui seminar internațional în cadrul aceluiași proiect] CSM selectează un expert pentru implementarea proiectului „O prezentare generală a accesului la justiție al grupurilor vulnerabile în România”

14 mart. 2017
Vizualizari: 2294
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 14 martie 2017: CSM anunță organizarea unui seminar internațional în cadrul aceluiași proiect (în data de 15 martie 2017)

Potrivit comunicatului din data de 13 martie 2017, a anunțat organizarea unui seminar internațional în data de 15 martie 2017, în cadrul aceluiași proiect.

Astfel, Consiliul Superior al Magistraturii are calitatea de beneficiar al proiectului „O prezentare generală a accesului la justiție al grupurilor vulnerabile în România”, finanțat din Fondul pentru relații bilaterale la nivelul Programului RO24 „Întărirea capacității judiciare și cooperare” în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

Proiectul „O prezentare generală a accesului la justiție al grupurilor vulnerabile din România” vizează organizarea unui seminar internațional cu durata de o zi, pentru a crește nivelul de conștientizare în rândul factorilor de decizie de la nivel național cu privire la problemele cu care se confruntă grupurile vulnerabile. Evenimentul are totodată rolul de a disemina concluziile și recomandările studiului privind accesul la justiție al grupurilor vulnerabile, elaborat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului la justiție. O abordare integrată cu accent pe populația romă și alte grupuri vulnerabile”, implementat de Consiliul Superior al Magistraturii, ca promotor de proiect, în cadrul Programului RO 24.

Prin urmare, seminarul va reuni reprezentanți ai organismelor publice și private de reprezentare a intereselor persoanelor vulnerabile, inclusiv cele de etnie romă, în vederea discutării punerii în practică a recomandărilor formulate de experți în studiul de fezabilitate. Totodată, la conferință vor participa reprezentanți ai organismelor internaționale care vor contribui cu o perspectivă internațională asupra situației grupurilor vulnerabile în general și a populației rome, în special.

Diseminarea concluziilor studiului elaborat în cadrul proiectului menționat, care analizează accesul la justiție al categoriilor vulnerabile în general, cu accent pe situația populației de etnie romă, va oferi o vedere de ansamblu publicului și organismelor private care administrează situația grupurilor vulnerabile, iar recomandările din studiu, dar și cele formulate de experți vor constitui o bază solidă de la care să se înceapă îmbunătățirea accesului la justiție – arată CSM.

Prezentarea publică și diseminarea către factorii responsabili (instituții publice, ONG-uri cu activitate în domeniul accesului la justiție și asistență pentru grupurile vulnerabile) a studiului elaborat de o echipă internațională de experți, întocmite ca o evaluare actualizată a accesului la justiție în România, precum și recomandările și măsurile propuse pentru îmbunătățirea acestuia, dar și concluziile conferinței internaționale, vor constitui instrumente utile pentru activitățile și proiectele de interes comun pentru parteneri, care vor putea fi implementate ulterior și vor aduce o contribuție valoroasă pentru îmbunătățirea politicilor naționale de asistență și a situației grupurilor vulnerabile, în special cea a populației de etnie romă în relația cu sistemul judiciar.

De asemenea, experții implicați în această activitate vor face o analiză a problemelor cu care se confruntă grupurile vulnerabile în ceea ce privește accesul la justiție și vor oferi o serie de concluzii și recomandări cu privire la relațiile dintre grupurile vulnerabile, incluzând populația de etnie romă, și autorități (organe de poliție și instanțe), promovarea încrederii și înțelegerii reciproce, creșterea nivelului de informare privind drepturile și mecanismele de înaintare a plângerilor, soluții pentru lipsa documentelor, asistență juridică pentru alte grupuri vulnerabile, colaborarea cu comunitățile, cu liderii comunităților și alte structuri.

Seminarul internațional va avea loc la București, în data de 15 martie 2017, ora 10.30 (în cadrul Hotelului Yesterday, Str. Economu Cezarescu nr.8, Sector 6).

Reprezentanții mass-media care doresc să ia parte la acest eveniment sunt rugați să confirme participarea la adresa de e-mail: csm-presa@csm1909.ro, cel mai târziu până la data de 14 martie 2017.


CSM selectează un expert pentru implementarea proiectului „O prezentare generală a accesului la justiție al grupurilor vulnerabile în România”

Potrivit comunicatului din data de 6 martie 2017, CSM, în calitate de beneficiar, reînnoiește invitația de participare la selecția unui expert pentru implementarea proiectului „O prezentare generală a accesului la justiție al grupurilor vulnerabile în România”, finanțat din Fondul pentru relații bilaterale la nivelul Programului RO24 „Întărirea capacității judiciare și cooperare” în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014.

Potrivit anunțului republicat, dosarul de înscriere trebuie trimis până cel târziu la data de 10 martie 2017.

Proiectul „O prezentare generală a accesului la justiție al grupurilor vulnerabile din România” vizează organizarea unei conferințe internaționale cu durata de o zi, pentru a crește nivelul de conștientizare în rândul factorilor de decizie de la nivel național cu privire la problemele cu care se confruntă grupurile vulnerabile. Evenimentul are totodată rolul de a disemina concluziile și recomandările studiului privind accesul la justiție al grupurilor vulnerabile, elaborat în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea accesului la justiție. O abordare integrată cu accent pe populația romă și alte grupuri vulnerabile”, implementat de Consiliul Superior al Magistraturii, ca promotor de proiect, în cadrul Programului RO 24.

Astfel, conferința va reuni reprezentanți ai organismelor publice și private de reprezentare a intereselor persoanelor vulnerabile, inclusiv cele de etnie romă, în vederea discutării punerii în practică a recomandărilor formulate de experți în studiul de fezabilitate. Totodată, la conferință vor participa reprezentanți ai organismelor internaționale care vor contribui cu o perspectivă internațională asupra situației grupurilor vulnerabile în general și a populației rome, în special.

În colaborare cu ceilalți experți internaționali, expertul român va trebui să furnizeze o analiză a problemelor cu care se confruntă grupurile vulnerabile în ceea ce privește accesul la justiție, precum și să ofere o serie de concluzii și recomandări cu privire la relațiile dintre grupurile vulnerabile, incluzând populația de etnie romă, și autorități (organe de poliție și instanțe); promovarea încrederii și înțelegerii reciproce; creșterea nivelului de informare privind drepturile și mecanismele de înaintare a plângerilor; soluții pentru lipsa documentelor; asistență juridică pentru alte grupuri vulnerabile; colaborarea cu comunitățile, cu liderii comunităților și alte structuri. Conferința este programată să aibă loc în data de 15 martie 2017, în București.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Pentru mai multe detalii privind criteriile și procedura de selecție, consultați anunțul oficial al CSM.

[UPDATE: CSM anunță organizarea unui seminar internațional în cadrul aceluiași proiect] CSM selectează un expert pentru implementarea proiectului „O prezentare generală a accesului la justiție al grupurilor vulnerabile în România” was last modified: martie 14th, 2017 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: