POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent pentru Consiliul Local Sinaia

25 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
67 views

POPESCU & ASOCIAȚII a reprezentat cu succes Consiliul Local Sinaia și compania ce asigură transportul terestru și pe cablu în stațiunea Sinaia, Transport Urban Sinaia, în cadrul procedurilor judiciare declanșate urmare a reorganizării activității de management a companiei din cursul anului 2017.

Derularea procedurii de reorganizare corporativă a companiei a fost supusă controlului jurisdicțional al instanțelor de judecată de către fostul management, revocat din funcție în urma unei hotărâri a Consiliului Local din anul 2017, iar în prezent, prin soluția definitivă, pronunțată de Curtea de Apel Ploiești, s-a stabilit în mod corect interdicția administratorului de a contesta hotărârea asociaților privind revocarea mandatului de administrator fiind în mod categoric exprimată în lege. Corelativ acestei soluții au fost respinse cererile privind acordarea remunerației lunare actualizată cu indicele de inflație, a dobânzii legale, a daunelor morale, precum și a daunelor materiale solicitate de partea adversă, fiind astfel înlăturată obligația de plată stabilită în mod nejustificat în cuprinsul hotărârii de fond.

Soluția obținută în dosar este extrem de importantă mai ales reprezintă un precedent în ceea ce privește imposibilitatea administratorului de a ataca deciziile prin care i se revocă propriul mandat indiferent de natură juridică a actului prin care s-a adoptat această hotărâre. Cu alte cuvinte, chiar și în ipoteza în care mandatarul este revocat dintr-o funcție deținută în cadrul unei societăți comerciale cu capital integral de stat, iar revocarea din funcție este făcută prin intermediul unei hotărâri emise de o autoritate publică, sunt aplicabile cu prioritate dispozițiile Legii nr. 31/1990 privind societățile comerciale.

Echipa care a obținut decizia favorabilă clientului a fost coordonată în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII S.p.a.r.l. de Andreea MIHALACHE, Senior Counsel și Ștefan-Cătălin BAICULESCU, Senior Associate.

POPESCU & ASOCIAȚII este societatea de avocatură din prima linie ce pune la dispoziția clienților premium servicii integrate de excepție, atât în Romania, cât și peste hotare, în toate ariile de practică relevante și în mod special, în industriile de interes pentru jucătorii economici activi.

POPESCU & ASOCIAȚII și avocații săi sunt incluși în elita avocaturii de business din Romania în arii precum Litigii, Corporate/Fuziuni și Achiziții, Parteneriate Public-Privat și Achiziții Publice, Restructurare și Insolvență, Taxe și Dreptul Penal al Afacerilor, în baza capabilităților extraordinare în sectorul juridic și a aprecierilor clienților, recunoașteri acordate de cele mai recente ediții ale tuturor directoare juridice de renume, precum Chambers & Partners, IFLR 1000, Benchmark Litigation și Legal 500 EMEA. Societatea a fost inclusă pe lista scurtă a Premiilor Benchmark Litigation pentru Firma de Avocatură a Anului în Litigii și de către Europa Property, publicația specializată în sectorul imobiliar comercial din Europa Centrală și de Sud-Est, la categoria Firma de Avocatură a Anului în Romania în Imobiliare în cadrul SEE Real Estate Awards, ediția a 15-a.

POPESCU & ASOCIAȚII a primit, de asemenea, premiile pentru Cea mai Bună Firmă de Avocatură în Litigii din România, Cea mai Bună Firmă de Avocatură în Drept Bancar din România, Cea mai Bună Firmă de Avocatură în Drept Imobiliar din România și a fost recunoscută printre Cele mai bune Firme de Drept Penal al Afacerilor din România, în baza experienței extraordinare și a recunoașterii venite din partea mediului juridic local, la Gala Premiilor Avocaturii din România.

POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent pentru Consiliul Local Sinaia was last modified: noiembrie 25th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter