Polonia distribuie pompierilor iodură de potasiu

23 sept. 2022
Vizualizari: 118

Decretul Președintelui Putin privind mobilizarea parțială a rezerviștilor a determinat mii de bărbați ruși să părăsească Rusia în primele ore după anunțul Kremlinului. Mulți au ales ca destinație Germania și țările nordice.

„Germania este pregătită să primescă dezertori din armata rusă «amenințați de o reprimare gravă»”, anunță ministrul german de Interne, Nancy Faeser, într-un interviu acordat ediției de duminică a ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), relatează AFP, citată de News.ro.

„Cel care i se opune în mod curajos lui Putin și se pune astfel în mare pericol poate cere azil politic în Germania”, declară  Nancy Faeser în același interviu, scrie News.ro.

„Toți cei care urăsc calea aleasă de Putin și iubesc democrația liberală sunt bineveniți în Germania”, scrie ministrul liberal al Justiției, mai arată News.ro.

Polonia este îngrijorată de luptele din jurul centralei nucleare ucrainene Zaporojie și de aceea a început distribuirea pastilelor de iod,  în primul rând, pompierilor.

„După ce presa a relatat despre luptele din apropierea centralei nucleare din Zaporizhzhia, am decis să luăm măsuri din timp, să distribuim iod”, a declarat ministrul adjunct de interne Blazej Pobozy pentru postul privat de radio Radio Zet, citat de Reuters, scrie Cotidianul.

Conferința națională de insolvență

„Aș dori să-i asigur pe toți cetățenii că sunt acțiuni de rutină, preventive, care au rolul de a ne proteja în cazul unei situații care… sper că nu se va întâmpla”, a adăugat ministrul Blazej Pobozy, notează Cotidianul.

„Bombardamentele de la Zaporojie – cea mai mare centrală nucleară din Europa – au avariat clădirile din apropierea celor șase reactoare ale sale și au retezat cablurile de alimentare, existând riscul unei catastrofe nucleare care ar afecta țările vecine. Rusia și Ucraina se acuză reciproc pentru bombardamentele din jurul centralei. Șeful agenției atomice a Națiunilor Unite a declarat miercuri că nu va renunța la planul de creare a unei zone de protecție în jurul centralei Zaporojie, în ciuda anunțului Rusiei de a mobiliza noi trupe și de a organiza un referendum în regiune”, menționează Cotidianul.

Armata română ar putea să se înzestreze cu sistemul israelian de apărare antirachetă, Iron Dome, care și-a dovedit eficacitatea în fâșia Gaza.

„Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, refuză să discute despre sistemul de apărare antirachetă sau despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar spune că țara sa este dornică să cumpere celebrul sistem de apărare antirachetă Iron Dome”, scrie Cotidianul.

„Publicația citează surse apropiate discuțiilor pe care ministrul român le-a avut chiar în Israel cu autoritățile locale, săptămâna trecută. Dacă se va ajunge la un acord, România, membră NATO, va deveni prima țară europeană care va cumpăra sistemul. De când a intrat în arsenalul defensiv al Israelului în 2011, Iron Dome și-a dovedit valoarea în multe runde de luptă împotriva palestinienilor din Fâșia Gaza. Fiecare baterie costă în jur de 150 de milioane de dolari, iar fiecare rachetă interceptoare 50.000 de dolari.(…) Potrivit rapoartelor confirmate, Azerbaidjan a achiziționat Iron Dome. Câteva țări Singapore, Canada, Coreea de Sud, India, Finlanda, Slovacia și Republica Cehă au cumpărat componenta radar”, mai scrie Cotidianul.

Presa mai scrie că fostul Președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost achitat definitiv în dosarul întocmit de procurorii DNA, în 2014, în care a fost cercetat pentru fapte de corupție.

„Gheorghe Bunea Stancu a fost cercetat alături de vicepreședintele CJ Brăila Florin Mija și de alți 12 funcționari din instituție, toți fiind achitați de Curtea de Apel Galați, care a menținut sentința dată de prima instanță, Tribunal Vrancea, care a dispus achitarea tuturor inculpaților”, scrie Agerpres.

Preotul Visarion Alexa și-a recunoscut vina în fața Comisiei de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Preotul Visarion Alexa, parohul Bisericii «Pogorârea Sfântului Duh» din București, «a refuzat să dea detalii amănunțite, susținând că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații»”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, într-un comunicat, notează Libertatea.

„În fața Comisiei de disciplină din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, preotul a recunoscut că a agresat sexual o femeie, faptă pentru care a fost reținut pentru 24 de ore sâmbăta trecută, a anunțat Vasile Bănescu. În același comunicat, sunt anunțate și măsurile luate de Arhiepiscopie, până la pronunțarea sentinței de către instanța judecătorească: suspendarea de la slujire (oprirea totală de la săvârșirea celor sfinte, adică interdicția de a oficia orice serviciu religios) retragerea funcției de paroh (nu mai are dreptul de a semna niciun document al parohiei de care aparține și de a se implica în niciun act administrativ) obligația de a informa constant, cu celeritate și sinceritate Centrul eparhial (Arhiepiscopia) despre evoluția cercetărilor judiciare cu privire la acuzațiile ce îi sunt aduse”, mai notează Libertatea.

În finalul Revistei,  scriem despre o nouă ediție a „Asia Fest”, care va avea loc, de vineri până duminică, în Parcul Național din București.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, transmis, miercuri, Agerpres, „sâmbătă vor avea loc demonstrații de taekwondo și aikido, un concurs de Cosplay, recitaluri de muzică K-pop, turcească, indiană și tobe japoneze, dansuri și prezentări, live cooking cu chef John Menumorut.  De asemenea, este programat un concert al unuia dintre cei mai talentați chitariști și compozitori de muzică blues și rock din Turcia, Fetiblue. Totodată, va fi proiectată animația japoneză «Belle», în regia lui Mamoru Hosoda, primul anime distribuit în cinematografele din România.Ultima zi de festival aduce pe scena «Asia Fest» o prezentare a costumelor tradiționale ale continentului, parada Cosplay și un concurs de K-Pop, momente de muzică și dansuri tradiționale și contemporane indiene, orientale și afgane, un fragment din spectacolul de teatru-dans «Drumul Mătăsii», spectacolul de dans tradițional din Sri Lanka «Shrithale» și proiecția comediei fantastice indiene «Phillauri» în regia lui Anshai Lal”.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

„În zona de food, gurmanzii vor putea degusta mâncăruri tradiționale, dar și experimente gastronomice exclusiviste din India, Turcia, Coreea de Sud, China și Japonia: kimtchi, Dak Galbi, baclavalele și cataiful turcesc, dulciuri tradiționale siriene și libaneze, ramen și bento japonez, înghețată thailandeză, tikka masala și curry indian, bubble tea, deserturi mochi gourmet”, mai scrie Agerpres.

Seară liniștită!

Polonia distribuie pompierilor iodură de potasiu was last modified: septembrie 23rd, 2022 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: