PNRR-ul României, criticat de specialiştii de la Bruxelles

11 iun. 2021
Vizualizari: 235

Planul Național de Redresare și Reziliență, lăudat, săptămâna trecută, de reprezentanții Guvernului, nu primește și aprecierile Comisiei Europene.

„Feedback extrem de critic de la Bruxelles pentru PNRR-ul României / Cum s-a încurcat Guvernul în datele trimise Comisiei Europene”, titrează HotNews.

Documentul a fost discutat, joi, la Bruxelles, cu reprezentanții Comisiei Europene, iar opiniile specialiștilor care l-au analizat nu sunt favorabile celor care l-au redactat.

​„Planul Național de Redresare și Reziliență nu a primit aprecierea autorităților de la Bruxelles. Dimpotrivă. Comisia Europeană a transmis reprezentanților României mai multe observații extrem de critice, pe mai multe componente, de la infrastructură, până la educație, potrivit unor documente obținute de HotNews.ro. Cele mai multe critici se referă la faptul că nu sunt justificate costurile, că unele sunt supraestimate, că lipsesc metodologiile de calcul și că au fost furnizate informații neclare legate de proiecte”, scrie HotNews.

Reacția PSD la concluziile specialiștilor de la Bruxelles, în legătură cu PNRR românesc, sunt prezentate în Cotidianul.

„«Pur si simplu, Comisia a pulverizat PNRR. Am spus de la început că banii au destinație către firmele de consultanță politică ale lor. Am adus documente cu cine a creat acest PNRR, sunt companii străine. Ministrul a spus că era calculatorul Toshiba, atât de jos a ajuns cu minciuna! Cred că le-a sărit pixul din mână la Comisie când au citit aceste gogomănii! Unde e România educată a lui Iohannis? E făcută praf, o rușine», a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, joi seară”, scrie Cotidianul.

Liderul PSD a criticat și modul în care România a tratat și problema irigațiilor.

„«Să știti că și Polonia, și Ungaria au obținut miliarde pentru irigații. Singurul stat care nu a obținut e România, deși stim ce înseamnă agricultura pentru România», a mai precizat Ciolacu”, notează Cotidianul.

„Liderul PSD a mai spus că social democrații au depus o moțiune simplă care îl vizează pe ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și că se pregătește o moțiune de cenzură la adresa Guvernului”, mai arată Cotidianul.

Scandalul de la Sectorul 1 intră într-o nouă etapă.

Garda de Mediu a amendat, joi, Primăria Sectorului 1 cu 200.000 de lei pentru că nu a asigurat continuitatea ridicării gunoiului, potrivit unor surse citate de Digi24. De asemenea, judecătoria Sectorului 1 a admis solicitarea Romprest de executare silită a Primăriei Sectorului 1. Garda de Mediu a amendat doar Primăria Sectorului 1, una din părțile implicate în scandalul ridicării gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei, pentru că a considerat că Primăria îndeplinește rolul de operator al salubrității, în timp ce compania Romprest este doar transportatorul deșeurilor. În replică, Clotilde Armand a anunțat că va contesta cererea Romprest de încuviințare a executării silite a Primăriei Sectorului 1, transmite Agerpres. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat, în cursul zilei de azi, că Primăria Sectorului 1 și-a luat angajamentul de a achita datoriile pe care Romprest le are către sortatori”, relatează Libertatea.

Varianta indiană a noului coronavirus, deși a ajuns și în România, nu are o răspândire semnificativă.

„Un număr de 26 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului – detectată în India, unde rata de infectare este foarte mare – au fost confirmate în România, relevă datele anunțate, joi, de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, joi, că este bine că numărul de cazuri de infectare cu tulpina indiană din România se menține redus. Mihăilă a prcizat că tulpina a apărut încă de acum două luni în România, dar nu s-a răspândit semnificativ”, scrie News.ro.

În încheierea Revistei anunțăm o nouă numire, de această dată, la conducerea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.

„USR PLUS a ales-o pe Atena-Adriana Groza, în urma procesului de selecție, ca propunere pentru funcția de guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
Conform unui comunicat USR PLUS, remis joi, Atena-Adriana Groza are o experiență de peste 20 de ani în conservarea biodiversității, dezvoltarea durabilă și managementul ariilor naturale protejate, atât la nivel național, cât și la nivel european și internațional, dar și în implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene sau naționale. Atena-Adriana Groza este, în present, secretar general și expert-cheie în conservarea biodiversității în cadrul Asociației Pentru Dezvoltare Durabilă Dakia, București, care asigură administrarea ariilor naturale protejate din Podișul Nord Dobrogean”
, relatează Agerpres.

Seară frumoasă!

PNRR-ul României, criticat de specialiștii de la Bruxelles was last modified: iunie 11th, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: