PNL continuă negocierile cu PSD

9 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 226

Luni seară, liberalii s-au decis: continuă negocierile cu PSD.

„Conducerea PNL a votat, luni, în ședința Biroului Politic Național, începerea oficială a negocierilor cu PSD pentru formarea Guvernului, liberalii dorind ca, până la 1 decembrie, Executivul să fie învestit”, au precizat surse din PNL pentru News.ro.

„49 de lideri din BPN au votat în favoarea guvernării alături de social-democrați, și doar 22 s-au împotrivit. Ulterior, PNL a anunțat printr-un comunicat că, printre principiile pe care PNL le va susține în negocerile care ar urma să înceapă chiar de marți, se numără desemnarea unui premier PNL, realizarea reformelor asumate pe tema justiției și închiderea MCV, precum și respectarea parteneriatului PNL cu Președintele Klaus Iohannis”, relatează News.ro.

„Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a afirmat, după ședința BPN de la Vila Lac, că nu a fost stabilit un mandat clar pentru negocieri, «un mandat care, într-adevăr, să cuprindă toate elementele esențiale și lucrurile la care PNL nu poate renunța», ci «pur și simplu s-a lăsat la îndemâna echipei de negociere să negocieze orice cu PSD-ul». «Oamenii nu ne-au votat pe 6 decembrie ca să batem palma cu PSD, să facem un Guvern cu PSD (…) Ce legătură este între PNL și fostul partid comunist? Nicio legătură», a arătat el”, mai arată News.ro.

Anterior, în cursul zilei de luni, și Consiliul Politic Național al PSD a decis începerea negocierilor cu PNL, UDMR și minoritățile pentru alcătuirea unui Guvern.

„«Vor fi patru echipe de negociere, o echipă la nivel politic din care va face parte președintele partidului, cei doi prim-vicepreședinți, președintele Consiliului Național, secretarul general al partidului și vicepreședintele Mihai Tudose, o echipă care va lucra pe un acord politic, coordonată de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, o echipă care va lucra pe programul de guvernare, coordonată de mine și o echipă pentru revizuirea Constituției, coordonată de senatorul PSD Robert Cazanciuc», a afirmat prim-vicepreședintele social-democrat Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă, la sediul PSD”, scrie Agerpres.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

„O să vă spun câteva dintre măsurile pe care PSD le vede pe termen scurt. Pentru gestionarea pandemiei – testare extinsă și vaccinare, restabilirea încrederii în autorități prin aducerea, de urgență, în prima linie a specialiștilor în sănătate, măsuri legislative pentru combaterea pandemiei, susținerea campaniei de vaccinare printr-o abordare onestă față de populație. Calupul legat de măsurile pentru prețurile la utilități – plafonarea prețurilor, compensarea facturilor la energie electrică și gaz pentru consumatorii casnici, dar și pentru IMM-uri (…), asigurarea subvenției la gigacalorie la un nivel echilibrat, astfel încât să se asigure aceeași pondere în factura finală cu cea avută în decembrie 2020”, a arătat Sorin Grindeanu, scrie Agerpres.

România liberă scrie despre numele posibililor miniștri PSD, anunțate de liderul PSD Marcel Ciolacu.

„Noi am luat decizia de a avea negocieri cu PNL, UDMR și minorități, asta nu înseamnă că, în mod automat, PSD intră la guvernare (…) Sunt mândru de stabilitatea PSD, de modul cum au decurs discuțiile în interiorul partidului (…) Este pentru prima dată când nu am fost sunat de președintele unei organizații pentru o funcție”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3, notează România liberă.

„Pe lista cu posibili miniștri sunt Vasile Dâncu, Mihai Tudose, Alexandru Rafila și Gabriela Firea”, mai scrie România liberă.

Dacian Cioloș a reacționat, luni seară, după ce PNL a anunțat că va negocia cu PSD formarea unui Guvern.

„Liderii PNL au ales, în seara asta, PSD pentru a negocia formarea unui nou Guvern. Eu nu mai am, de ceva vreme, dezamăgiri în politică, dar mă revoltă să văd ușurința cu care acești oameni au ales, astfel, să trădeze și speranța celor care și-au dorit o guvernare pentru modernizarea statului român alături de USR. Au promis în campanie lucruri cu care e clar acum că nu rezonau deloc. Le-au spus doar ca să câștige voturi, însă inima lor politică a rămas alături de acel pe-se-de care a aruncat țara în aer și căruia i se alătură acum cu atâta ușurință și naturalețe. Am văzut, în ultimele luni, că vechile partide s-au simțit amenințate de suflul nou pe care USR l-a adus în politică”, a declarat Dacian Cioloș, notează Digi24.

„Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem, acum, în opoziție la vechile partide și în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziție și singurul care îmbrățișează valori democratice, autentic liberale și europene. Vom continua să muncim pentru implementarea reformelor din Planul Național de Redresare și Reziliență. Vom sancționa cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD. Și vom folosi această perioadă pentru a reface legăturile cu oamenii din stradă și pentru a construi viziunea noastră pentru o Românie modernă”, a mai declarat liderul USR, Dacian Cioloș, arată Digi24.

Românii care merg în Italia ar putea intra în carantină.

„Varianta este susținută de consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, Alessio D’Amato. Autoritățile sanitare din Italia evaluează toate măsurile defensive care vor fi declanșate între lunile noiembrie și decembrie. Creșterea numărului de infecții, apropierea sezonului de iarnă și sărbătorile de Crăciun, care încep peste exact o lună, au ridicat pragul de alarmă, conform Il Sole24ore”, relatează Cotidianul.

„În timp ce autoritățile se reunesc pentru a da undă verde extinderii celei de-a treia doze la cei de peste 50 de ani, consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, Alessio D’Amato, susține impunerea unei carantine pentru cei care sosesc în Italia din țările est-europene cele mai afectate de pandemie, pentru că sunt insuficient vaccinați, Bulgaria și România fiind în fruntea listei”, mai arată Cotidianul.

Seară frumoasă!

PNL continuă negocierile cu PSD was last modified: noiembrie 9th, 2021 by Claudiu Pamuc
Videoconferința regională de insolvență Buzău

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: