PNL cere dezbaterea în procedură de urgenţă a Proiectului de Lege privind desfiinţarea Secţiei speciale de cercetare a magistraţilor

2 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 291

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Pe 3 iulie, Parlamentul va vota noua conducere a BNR.

„Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, că PSD va susține candidaturile lui Mugur Isărescu, Florin Georgescu și Leonard Badea pentru conducerea Băncii Naționale. Dăncilă a precizat că s-a dorit «o abordare foarte corectă», astfel încât, în funcție de ponderea în Parlament, fiecare partid are alocat un anumit număr de posturi”, notează News.ro.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Cozile de la secțiile de votare din ambasade ar putea să devină istorie.

„Senatul a adoptat proiectul legislativ în materie electorală care prevede ca votul in străinătate să se desfășoare pe parcursul a trei zile, iar alegătorii care au stat la coadă până la ora 21.00, când se închid secțiile de vot, să poată vota până la ora 00.00. Propunerea legislativă a fost adoptată, în procedură de urgență cu 75 de voturi pentru, 0 impotrivă și 9 abțineri. (…) Astfel, românii din străinătate vor vota pe parcursul a trei zile, respectiv vineri, sâmbătă și duminică. Legislația a fost completată, astfel încât alegătorii care vor fi prezenți la coadă la închiderea secției de vot, respectiv ora 21:00, să poată vota până la ora 23.59”, scrie Cotidianul.

PNL a mandatat liderii grupurilor parlamentare să solicite dezbaterea proiectului de lege privind desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție în procedură de urgență, în Senat.

„PNL a mandatat liderii grupurilor parlamentare să solicite ca în sesiunea extraordinară să se dezbată în Senat, în procedură de urgență, proiectul de lege inițiat de PNL privind desființarea secției speciale de cercetare a magistraților. Proiectul de lege inițiat de PNL a trecut de Camera Deputaților prin adoptare tacită și se găsește la Senat. Ca atare, am mandatat senatorii PNL și evident ceilalți colegi din Camera Deputaților să militeze pentru introducerea pe ordinea de zi în sesiune extraordinară și pentru adoptarea proiectului de lege al PNL privind desființarea secției speciale”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban, scrie News.ro.

Orban a menționat că și Comisia de la Veneția a prezentat un punct de vedere privind desființarea acestei secții.

„Readuc aminte că în urma sesizării PNL adresată către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a sesizat Comisia de la Veneția și Comisia de la Veneția a prezentat un punct de vedere privitor la desființarea secția specială de anchetare a magistraților punct de vedere clar privitor la desființarea secției speciale de anchetare a magistraților, punct de vedere care se regăsește de altfel și în poziția GRECO și în pozițiile exprimate de-a lungul timpului de reprezentanții Comisiei Europene”, a explicat Ludovic Orban, mai arată News.ro.

În dosarul adopției din Baia de Aramă, familia care a inițiat adopția minorei a depus mai multe plângeri penale.

„Avocata familiei care a primit în adopție fetița din Baia de Aramă a anunțat, luni, că a depus plângere penală împotriva procurorului general interimar Bogdan Licu și a procurorului care se ocupă de anchetă, Mihaiela Iorga Moraru.  Avocata susține că procurorul Mihaiela Iorga Moraru de la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a reținut pașaportul Sorinei, fără a exista o hotărâre a unei instanțe în acest sens. (…) Pe de altă parte, procurorul general interimar, Bogdan Licu, a contestat în instanță decizia judecătorilor prin care fetița din Baia de Aramă a fost dată spre adopție și a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră”, notează Agerpres.

Presa mai scrie azi și despre dosarul incidentelor din 10 august.

„Procurorii din cadrul Secției parchetelor militare au declinat către DIICOT competența soluționării dosarului privind violențele de la mitingul din 10 august 2018, de la București, anunță Parchetul General. Competența DIICOT vine din unele dispoziții ale Codului penal care incriminează tentativa la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale”, scrie News.ro.

Fostul ministru al Apelor și Pădurilor Doina Pană s-a prezentat luni la sediul DIICOT, pentru a studia dosarul deschis in rem, după ce a reclamat că ar fi fost otrăvită cu mercur. După câteva ore, fostul ministru a revenit în audiență la DIICOT și a cerut urgentarea anchetei.

„Fostul ministru al Apelor și Pădurilor Doina Pană a declarat luni că bănuiește pe cineva în dosarul otrăvirii sale cu mercur, însă nu vrea să spună despre cine este vorba pentru că trebuie să existe dovezi”, scrie Agerpres.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Seară frumoasă!

PNL cere dezbaterea în procedură de urgență a Proiectului de Lege privind desființarea Secției speciale de cercetare a magistraților was last modified: iulie 2nd, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter