PNL – cel mai mare număr de primari din România

30 sept. 2020
Vizualizari: 681

După anunțarea rezultatelor finale ale alegerilor locale, partidele fac analiza rezultatelor obținute. PNL a devansat  PSD, câștigând duminică, 27 septembrie a.c., cel mai mare număr de posturi de primar.

„În ceea ce privește  rezultatul alegerilor locale, liderul partidului, premierul Ludovic Orban, declara marți seară că PNL a câștigat alegerile locale, la votul politic, cu 34%, fiind urmat de PSD, cu 30%, și USR cu 13%.  Orban a precizat că PSD are 1.450 de primari, PNL 1.250, PMP 50 și USR 45, iar în ceea ce privește consiliile județene PNL are 17, iar UDMR 4, restul fiind ale PSD. «Ne pare rău că nu am putut să batem PSD», a afirmat Orban, care a apreciat că lupta de la Vrancea, câștigată de PNL în fața lui Marian Oprișan de la PSD, a fost «pe viață și pe moarte». În plus, Orban afirmă că PNL a câștigat pentru prima dată votul politic din Teleorman, urmând a avea majoritate în Consiliul Județean”, notează News.ro.

„În ceea ce privește alianțele, secretarul general al PNL Robert Sighiartău a anunțat că Biroul Politic Național urmează să adopte miercuri o decizie prin care să nu existe niciun fel de alianțe cu PSD”, mai precizează News.ro.

Presa scrie și despre demisiile de la conducerile organizațiilor PNL, după alegerile de duminică.

„Șapte lideri de filiale județene ale PNL și-au anunțat, miercuri, în ședința Biroului Permanent Național (BPN), demisia de la conducerea organizațiilor ca urmare a rezultatelor obținute la alegerile locale, au informat surse liberale. Potrivit acestora, în ședința conducerii partidului, și-au anunțat demisia Cristinel Romanescu – PNL Buzău, Ionel Palăr – PNL Bacău, Lucian Heiuș – PNL Hunedoara, Nicolae Robu – PNL Timișoara, Adrian Albu – PNL Satu Mare, Alexandru Dănăilă – PNL Brăila și Tinel Gheorghe – PNL Ialomița”, scrie Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis va participa, joi și vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, pe a cărei agendă se află subiecte importante, precum Piața Unică a Uniunii Europene, politica industrială și politica digitală ale Uniunii.

„Președintele României va pleda pentru o Piață Unică puternică și consolidată, care să poată sprijini dezvoltarea statelor membre ale Uniunii. În acest sens, va susține necesitatea identificării de mijloace pentru a restabili buna funcționare a Pieței Unice după criza COVID-19 și pentru a pune în aplicare măsurile pentru consolidarea acesteia. Totodată, Președintele Klaus Iohannis va arăta că o Piață Unică mai integrată înseamnă o Piață Unică mai conectată și mai incluzivă. De aceea, dezvoltarea infrastructurii de transport, energie, mediu, precum și a infrastructurii digitale este esențială pentru țări precum România, aflate la periferia geografică a Uniunii”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale, notează Agerpres.

Presa mai scrie că măsurile de carantinare a unor persoane bănuite a fi infectate cu COVID-19  pot fi contestate. Începând de joi, persoanele care vor să conteste măsura izolării, pe motive de sănătate, pot face asta în cel mult 24 de ore de la primirea deciziei.

„Mai exact, de joi, orice persoană „care se consideră vătămată într-un drept sau interes legitim printr-un act administrativ individual emis potrivit art. 8 alin. (3) poate introduce, în termen de cel mult 24 de ore de la data comunicării deciziei direcției de sănătate publică, acțiune la judecătoria în a cărei circumscripție domiciliază sau își are reședința ori la judecătoria în a cărei circumscripție este situat spațiul sau unitatea sanitară în care este izolată, solicitând anularea actului”, relatează  Evenimentul Zilei.

News.ro scrie despre cazurile de infecție cu coronavirus de la Judecătoria Brăila.

„Doi judecători și un grefier de la Judecătoria Brăila au fost diagnosticați cu infecție cu coronavirus, activitatea în Palatul de Justiție din Brăila fiind restrânsă din cauza acestei situații.Potrivit unui comunicat de presă al Tribunalului Brăila, una dintre măsurile dispuse după confirmarea celor trei cazuri COVID-19 a fost restricționarea accesului publicului în Palatul de Justiție. Până în 9 octombrie, va fi permis doar accesul persoanelor citate la ședințele de judecată, în dosarele aflate pe rolul Tribunalului Brăila, respectiv al Judecătoriei Brăila. Totodată, se suspendă întreaga activitate cu publicul la Departamentele Arhivă, Registratură și Biroul de Relații cu Presa, din cadrul Tribunalului Brăila. Toate documentele se vor depune exclusiv online. Avocații, lichidatorii judiciari și experții judiciari vor avea acces la dosarul electronic, acolo unde este posibil, și vor transmite documentele prin fax sau email”, relatează News.ro.

FACIAS (Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului) solicită Ministerului Sănătății să transmită, de urgență, situația stocurilor de vaccin antigripal.

„Această solicitare a fundației vine în condițiile în care se preconizează o criză a vaccinului antigripal, întrucît acesta s-a epuizat în doar cîteva ore din farmacii. (…) Nici în cabinetele medicilor de familie situația nu este roz, astfel aceștia nu au primit suficiente doze în prima tranșă, cînd ar fi trebuit vaccinate toate persoanele din grupele de risc”, scrie Cotidianul.

„Ca urmare, chiar astăzi Ministerul Sănătății a anunțat într-un comunicat de presă publicat pe site-ul instituției că a finalizat distribuirea unei noi tranșe de 70 000 doze de vaccin antigripal, prioritate vor avea însă copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani la care este recomandată vaccinarea. Pentru sezonul 2020-2021, Ministerul Sănătății a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin antigripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cît mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire”, mai arată Cotidianul.

Instituția Avocatul Poporului le cere miniștilor Educației și Sănătății să anunțe reglementări clare pentru procedura de predare online a profesorilor cu boli cronice și a celor de peste 60 de ani.

„AP a prezentat această solicitare pe site-ul propriu. Astfel, Instituția Avocatul Poporului cere să se reglementeze dacă unitatea de învățământ este obligată să angajeze sau să continue derularea raporturilor de muncă cu un cadru didactic care a prezentat adeverința de la medicul curant, având în vedere particularitățile desfășurării activității de telemuncă. Mai se cere să se stabilească ce documente trebuie să prezinte o persoană de peste 60 de ani pentru a se putea încadra în vederea predării online sau dacă acest drept se acordă tuturor cadrelor didactice care au peste 60 de ani, fără nicio discriminare. AP mai solicită să se reglementeze cine asigură echipamentele, logistica și resursa umană necesare pentru cadrul didactic care predă online, în vederea desfășurării în condiții corespunzătoare a orelor online”, notează România Liberă.

Seară frumoasă!

PNL – cel mai mare număr de primari din România was last modified: septembrie 30th, 2020 by Claudiu Pamuc
Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: