Planul de restructurare ROMAERO aprobat de ANAF: Sub coordonarea specialiștilor CITR, statul român a recuperat 50 mil. de lei, cea mai mare sumă recuperată ca urmare a aplicării Ordonanței Guvernului nr. 6/2020 („OG6”)

2 nov. 2020
Vizualizari: 297

O nouă șansă pentru companiile cu datorii la bugetul de stat – termenul pentru depunerea la ANAF a notificării intenției de restructurare a datoriilor bugetare în cadrul OG6 se prelungește până în 31 martie 2021.

Sub îndrumarea echipei CIT Restructuring, companie fondată de CITR, parte din Impetum Group, ROMAERO a obținut aprobarea ANAF pentru implementarea planului de restructurare prin OG6. Astfel, pe lângă cei 50 mil. de lei recuperați deja, statul român urmează să mai încaseze încă 77 mil. de lei pe parcursul implementării planului de restructurare din totalul datoriei istorice acumulată în ultimii 10 ani de activitate a companiei. Aceasta este cea mai mare sumă recuperată de stat până acum într-o astfel de procedură. ROMAERO devine astfel un exemplu de bune practici în salvarea prin mijloace de piață a unei companii de importanță strategică din sectorul de apărare.

Aplicând restructurarea prin OG6, ROMAERO a beneficiat de anularea a 50% din debitul principal, respectiv 100% din accesoriile acumulate de-a lungul timpului, ceea ce reprezintă o reducere a îndatorării cu peste 255 mil. de lei. Astfel, compania devine bancabilă, având toate premisele pentru a se însănătoși. Totodată, pentru prima oară în ultimii 12 ani, ROMAERO nu mai are nicio datorie scadentă față de bugetul stat, ceea ce înseamnă că va putea participa la toate licitațiile publice organizate de instituțiile publice românești, printre care și MapN. ROMAERO are acum cale liberă pentru a funcționa în parametri optimi și a avea fluxuri financiare continue pentru a putea fi competitivă în piață.

„Succesul echipei noastre în aplicarea OG6 pentru redresarea ROMAERO a adus pieței o serie de premiere și confirmă viabilitatea acestei soluții de prevenție, în contextul în care ROMAERO este o companie strategică, statut ce presupune o serie de limitări în accesarea creditelor, valorificarea activelor, precum și diferite constrângeri legislative specifice industriei de apărare. Acestea ne-au provocat să ne folosim experiența de 20 de ani în piață pentru a aduce plus-valoare prin crearea unui produs personalizat și adaptat unei companii de stat, produs ce s-a dovedit a fi eficient și funcțional. Succesul soluției aplicate la ROMAERO depinde acum de implementarea planului de restructurare și de angajamentul stakeholderilor implicați în procesul de redresare a companiei”, a declarat Andra Buțiu, Senior Partner CIT Restructuring, o companie CITR, parte din Impetum Group.

Aplicarea planului de restructurare creează posibilitatea demarării unui plan de investiții de peste 200 mil. de lei, pregătit deja de ROMAERO cu ajutorul CIT Restructuring pentru următorii 5 ani.

Succesele obținute într-un timp atât de scurt în proiectul ROMAERO oferă companiei șansa de a participa la unele dintre cele mai importante proiecte în domeniul apărării și securității, alături de partenerii săi strategici globali.

O nouă șansă pentru companiile cu datorii la bugetul de stat – termenul pentru depunerea la ANAF a notificării intenției de restructurare a datoriilor bugetare în cadrul OG6 se prelungește până în 31 martie 2021.

Companiile românești cu datorii la bugetul de stat primesc o nouă șansă la restructurare. Este o oportunitate binevenită, mai ales în contextul în care jumătate din companiile de impact românești de află în dificultate, iar această criză cu siguranță că a sporit nevoia de restructurare. Acum este momentul optim pentru companiile cu datorii bugetare să acționeze pentru un nou start în business și să se redreseze. Procedura de notificare a intenției de a beneficia de OG6 se redeschide în intervalul 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021, astfel companiile cu datorii istorice acumulate la bugetul de stat mai au timp pentru a accesa o astfel de facilitate”, a afirmat Adrian Lotrean, Senior Partner CIT Restructuring, o companie CITR, parte din Impetum Group.

ROMAERO S.A. (ROMAERO) este cea mai mare companie de stat din industria aerospațială și de apărare românească, prezentă pe piată de peste o sută de ani și care își desfășoară activitatea în două domenii economice: servicii de întreținere și reparații pentru aeronave de transport civile și militare și respectiv producție industrială de aerostructuri și componente ale acestora.

Experiența companiei în aeronautica civilă și militară, resursa umană calificată, infrastructura și capacitățile de producție disponibile în București fac ROMAERO una dintre cele mai atractive întreprinderi românești pentru marii producători de echipament militar și de aeronave din lume. ROMAERO este deja partener pentru România și Europa Centrală al unora dintre cele mai importante companii de pe piața mondială de echipamente militare, pentru transferul de tehnologie militară avansată, atât în domeniul producției industriale, cât și în domeniul cercetării-dezvoltării.

Despre CIT Restructuring și Impetum Group:

CIT Restructuring a fost fondată de echipa CITR cu scopul de a oferi soluții de restructurare și companiilor aflate în afara procedurilor judiciare, prin soluții personalizate, proiectate pe baza nevoilor specifice ale fiecărui business individual.

Echipa oferă consultanță de turn-around pentru companiile aflate în dificultate, managementul creanțelor neperformante, soluții pentru atragerea de capital, strategii pentru creșterea și dezvoltarea business-urilor neperformante și consultanță în afaceri, pentru restructurare operațională financiară.

Impetum Group este grup românesc format din reunirea celor 3 brand-uri: CITR, ROCA și ROCA X, dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viața unei companii.

Planul de restructurare ROMAERO aprobat de ANAF: Sub coordonarea specialiștilor CITR, statul român a recuperat 50 mil. de lei, cea mai mare sumă recuperată ca urmare a aplicării Ordonanței Guvernului nr. 6/2020 („OG6”) was last modified: noiembrie 2nd, 2020 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: