Plângerile penale formulate de Baroul Dolj împotriva persoanelor care exercită fără drept profesia de avocat

7 mart. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 4563

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În data de 7 martie 2017, Baroul Dolj a emis un comunicat cu privire la plângerile penale formulate de Baroul Dolj împotriva persoanelor care exercită fără drept profesia de avocat.

Astfel, Baroul Dolj a continuat în anul 2016 demersurile începute încă din anul 2006, prin formularea de plângeri împotriva  unor persoane care desfășoară în mod nelegal activitatea de avocat la instanțe din raza Curții de Apel Craiova, astfel:

Monitor Dosare
  • Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova – au fost formulate plângeri împotriva numiților: Filip Liviu Gabriel, Nicolae Daniela Camelia, Șvedu Delia Magdalena, Fotolescu Carmen, Nicola Marius, Pufu Ionuț, Mihalache Marcel,
  • Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova: au fost formulate plângeri împotriva numiților Plăcintă Damian Emanuel, Răducanu Cezar Alexandru și Tulitu Robert Marian;
  • Poliția mun. Craiova – a fost formulată plângere împotriva numitului Iorgulescu Alexandru.

Dosarele penale cu privire la numiții Pufu Ionuț, Mihalache Marcel, Plăcintă Damian Emanuel, Răducanu Cezar Alexandru, Tulitu Robert Marian și Iorgulescu Alexandru se află în curs de cercetare, nefiind soluționate până în prezent; plângerile împotriva acestor persoane au fost formulate de Baroul Dolj, prin avocații desemnați în acest sens, respectiv Grigore Aura Lucia, Bîcu Lenuța și Bercea Adrian Cristian.

Cu privire la numiții Filip Liviu Gabriel, Șvedu Delia Magdalena și Fotolescu Carmen s-a dispus de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova trimiterea în judecată pentru exercitarea fără drept a profesiei de avocat, dosare care se află în curs de soluționare pe rolul Judecătoriei Craiova, fiind desemnați pentru reprezentarea Baroului Dolj domnii avocați Bercea Adrian Cristian și Manafu Sorin. (Filip Liviu Gabriel -Dosar nr. 34752/215/2016/a1; Șvedu Delia Magdalena – Dosar nr. 25960/215/2016/a1; Fotolescu Carmen – Dosar nr. 18656/215/2016).

În Dosarul nr. 29208/215/2016, privind-o pe numita Nicolae Daniela Camelia – Judecătoria Craiova a respins ca nefondată plângerea formulată de Baroul Dolj prin avocat Manafu Sorin împotriva Ordonanței de clasare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, motivat de împrejurarea că nu numita Nicolae Daniela Camelia nu a desfășurat în mod repetat acțiunile specifice profesiei de avocat.

Referitor la numitul Nicola Marius, Judecătoria Craiova, în Dosarul nr. 37461/215/2016,  a restituit cauza la Parchetul Curții de Apel Craiova, în vederea completării urmăririi penale; avocatul desemnat pentru reprezentarea baroului este  Bercea Adrian Cristian.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de Baroul Dolj, în prezent, la Curtea de Apel Craiova și la Tribunalul Dolj nu au mai fost înregistrate cazuri de avocatură clandestină.

Interesele Baroului Dolj ori/și U.N.B.R. au fost apărate în aceste litigii prin avocați din cadrul Baroului Dolj, specializați pe ramurile respective de drept, iar situația litigiilor a fost prezentată în fața Consiliului Baroului Dolj, care a decis cu privire la fiecare stadiu al procesului. Toate materialele privitoare la litigiile mai sus-menționate sunt arhivate și se află la sediul Baroului Dolj.

Plângerile penale formulate de Baroul Dolj împotriva persoanelor care exercită fără drept profesia de avocat was last modified: martie 7th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter