PÎCCJ. Protocol de colaborare în domeniul probațiunii între Ministerul Justiției din România și Ministerul Justiției din Republica Moldova

27 nov. 2017
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 550

Potrivit unui comunicat din data de 24 noiembrie 2017, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte și Justiție, a avut loc o întâlnire de lucru în cadrul Forumului Republica Moldova – România în domeniul justiției, delegația din Republica Moldova fiind formată din procurorul general al Procuraturii Generale a Republicii Moldova, domnul Eduard Harunjen, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, domnul Viorel Morari și adjunctul procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, domnul Valeriu Bodean.

Vezi și Ministerul Justiției. Cea de-a II-a ediție a Forumului România – Republica Moldova în domeniul justiției (23-24 noiembrie 2017)

Din partea Ministerului Public au participat procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, prim-adjunctul procurorului general, doamna Laura Oprean, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism, domnul Daniel Horodniceanu, șefi de structuri și procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cadrul discuțiilor bilaterale au fost prezentate rezultatele cooperării judiciare între cele două state, precum și perspectivele de continuare a programelor ce vizează realizarea schimbului de bune practici cu participarea procurorilor din România și a celor din Republica Moldova. O altă temă abordată au constituit-o proiectele de modernizare instituțională pe care ambele părți le au în derulare.

Aflat la cea de-a doua ediție, Forumul România – Republica Moldova în domeniul justiției a debutat în cursul zile de 23 noiembrie 2017, la Palatul Parlamentului, unde s-a semnat un protocol de colaborare în domeniul probațiunii între Ministerul Justiției din România și Ministerul Justiției din Republica Moldova. Ulterior, cu o largă participare a reprezentanților instituțiilor din domeniul judiciar, au avut loc discuții organizate pe teme relevante pentru domeniul justiției, în cadrul cărora procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a susținut o alocuțiune despre „Rolul și locul procurorului în arhitectura sistemului judiciar”.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Alte teme abordate în prima zi a lucrărilor Forumului au vizat: optimizarea funcționării sistemului judiciar, accesul în profesia de magistrat, redimensionarea volumului de activitate, regândirea hărții judiciare, cooperarea dintre ministerele de justiție și consiliile superioare ale magistraturii din cele două țări, prevenirea și combaterea corupției și a criminalității organizate în perspectivă europeană, precum și rolul profesiilor liberale în funcționarea justiției.

 

Sursa informației

 

PÎCCJ. Protocol de colaborare în domeniul probațiunii între Ministerul Justiției din România și Ministerul Justiției din Republica Moldova was last modified: noiembrie 27th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter