PÎCCJ. Participarea procurorului general al României la Conferința Internațională Patrimonium V, Alba Iulia

25 mai 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 331

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat, în perioada 23-25 mai 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, participă la Alba Iulia la Conferința Internațională Patrimonium V cu tema „Combaterea criminalității împotriva patrimoniului cultural – de la legislație la practică”, organizată sub egida Centenarului Marii Uniri, de Societatea română de criminologie, criminalistică și științe penitenciare, în colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Secția română a Asociației Internaționale de Poliție.

București: Conferința GDPR în relațiile de muncă

Totodată, manifestarea are ca parteneri Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

La eveniment participă și o delegație de procurori moldoveni, condusă de domnul Igor Popa, adjunct al procurorului general al Procuraturii Generale a Republicii Moldova, precum și experți criminaliști de peste Prut, domnul procuror Voldimir Hulkevici din Ucraina, reprezentanți ai mediului academic din Polonia specialiști în domeniu, respectiv profesorul Tadeusz Widła, de la Universitatea Sileziei din Katowice, și profesorul Maciej Trzcinski, de la Universitatea Wroclaw, procurori, polițiști români, reprezentanți ai Uniunii Naționale a Barourilor din Romania.

Astfel, lucrările conferinței au fost deschise de domnul procuror general Augustin Lazăr cu o prezentare având ca temă aspecte privind cooperarea judiciară internațională în materie penală în investigarea cauzelor având ca obiect infracțiuni comise la regimul protejării bunurilor aparținând patrimoniului cultural și recuperarea artefactelor.

În cadrul conferinței au fost abordate teme referitoare la criminalitatea transfrontalieră și traficul cu bunuri de patrimoniu, cercetarea locului faptei în cazurile de furturi ale unor artefacte, profilul psiho-criminalistic al braconierului și al traficantului de bunuri culturale, rolul expertizelor criminalistice în prevenirea restituirii ilegale a unor imobile de patrimoniu.

De asemenea, a fost prezentată lucrarea de specialitate „Protecția juridică a patrimoniului cultural și natural”, volum recent apărut la Editura Academiei Române și Editura Universul Juridic, dedicat Centenarului Marii Uniri și Anului european al patrimoniului cultural. Coordonată de domnul Mircea Duțu, director al Institutului de Cercetări Juridice „Acad, Andrei Rădulescu” al Academiei Române, domnul Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și domnul Ovidiu Predescu, consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, lucrarea prezintă cadrul de reglementare și jurisprudența în materie a instanțelor judecătorești din România.

(Sursa foto: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție)

Sursa informației

PÎCCJ. Participarea procurorului general al României la Conferința Internațională Patrimonium V, Alba Iulia was last modified: mai 25th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter