PÎCCJ. Conferința internațională „Confiscation of Criminal Assets”

29 iun. 2018
Vizualizari: 677

Potrivit unui comunicat din data de 28 iunie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, a participat la conferința internațională cu tema „Confiscation of Criminal Assets: European and National Perspectives” – organizată de Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Astfel, în cadrul conferinței, domnul Augustin Lazăr a susținut o alocuțiune cu tema „Instrumente moderne de cooperare judiciară internațională în recuperarea produselor infracțiunionale în Uniunea Europeană. Experiența română”.

Participarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la acest eveniment se înscrie în strategia și preocupările Ministerului Public privind creșterea eficienței parchetelor în ceea ce privește recuperarea și confiscarea produsului infracțional, inclusiv prin cooperare judiciară internațională.

Totodată, conferința face parte dintr-un proiect de cercetare finanțat de Comisia Europeană, derulat împreună cu universități din Belgia, Franța, Germania, Grecia, Olanda și România, sub coordonarea Universității din Ferrara, Italia. Conferința a cuprins două module, unul consacrat analizei unor aspecte de drept român și european, iar al doilea rezervat prezentării rapoartelor naționale din statele reprezentate de universitățile implicate în proiect.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

La eveniment au participat doamna Iulia Motoc – judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, domnul John Vervaele – președintele Asociației Internaționale de Drept Penal, doamna Marcella van Berkel – specialist Europol, precum și reprezentanți ai universităților implicate în acest proiect de cercetare.

Sursa informației

PÎCCJ. Conferința internațională „Confiscation of Criminal Assets” was last modified: iunie 29th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.