PÎCCJ. Conferința de lansare a proiectului „Schimburi de informații în materia modurilor de operare în infracțiunile cu violenţă”

31 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 111

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat din data de 29 ianuarie 2019, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Schimburi de informații în materia modurilor de operare în infracțiunile cu violență” – MEMO, eveniment la care au fost prezenți procurori și polițiști din România, Austria, Germania, Estonia, Olanda, Polonia, precum și reprezentanți ai Comisiei Europene și Royal Canadian Mounted Police.

Biblioteca Universul Juridic Sintact

Proiectul urmărește îmbunătățirea schimburilor de informații criminalistice în materia modurilor de operare pentru infracțiunile cu violență (omor, infracțiuni sexuale și de pedofilie) și caută să exploreze interoperabilitatea sistemelor de analiză a infracțiunilor comise cu violență/bazelor de date existe la nivelul Uniunii Europene.

Prin acest proiect, Ministerul Public acționează pe linia obiectivului general de a-și îmbunătăți permanent activitatea de urmărire penală, de a-și desfășura activitatea la cele mai înalte standarde profesionale. Activitățile derulate în colaborare cu partenerii naționali și europeni își propun asigurarea unui suport substanțial în soluționarea cazurilor vizând infracțiunile cu violență. În mod concret, proiectul va determina intensificarea schimbului de bune practici în vederea realizării unui sistem de analiză automat și lărgit la nivel UE în privința modurilor de operare a infracțiunilor de omor, infracțiunilor sexuale și de pedofilie.

MEMO a demarat în luna decembrie 2018, perioada de implementare fiind de 18 luni, iar bugetul alocat este de 474.566 euro.

(Sursa foto: Ministerul Public)

Sursa informației

PÎCCJ. Conferința de lansare a proiectului „Schimburi de informații în materia modurilor de operare în infracțiunile cu violență” was last modified: ianuarie 30th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter