Piața de farma din România este extrem de dinamică

21 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1613

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Mircea Fica: Suntem la evenimentul Excelență în Medicină și Farmacie, stăm de vorbă cu dl Adrian Ionel, care este director general la compania Unifarm SA. Vă rugăm frumos să ne spuneți ce rol are compania dumneavoastră în asigurarea securității cu produse farmaceutice în România.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Adrian Ionel: Unifarm securizează piața produselor farmaceutice în România prin procedura de autorizare de nevoi speciale a unor produse cu grad de risc ridicat pentru discontinuitate. Mai concret, în momentul în care în piața din România dispar anumite medicamente, din cauze diferite – fie că le-au retras producătorii, fie din cauza unor dificultăți de fabricație –, Unifarm este solicitat de către Ministerul Sănătății să le aducă în procedură de urgență – această autorizare de nevoi speciale de care vorbeam mai devreme. Compania caută produsul la nivel mondial, îl verifică din punctul de vedere al calității, pentru a îndeplini standardele de calitate europene, după care îl importă și-l distribuie către pacienți, după finalizarea procedurii de autorizare.

Mircea Fica: În general colaborați foarte bine cu spitalele de stat, dar și cu alte rețele farmaceutice. Cum vedeți dumneavoastră evoluția pieței de farmacie din România în următorii 2-3 ani, ținând cont de concurența intensă care există pe piață și de contribuțiile la sănătate care se asigură de către contribuabilii români?

Adrian Ionel: Piața de farma din România este extrem de dinamică, iar în acest moment cadrul legislativ se modifică sau se ia în calcul a fi modificat pe o perioadă de 1-3 ani, asigurând în acest fel o mai bună concurență a pieței și medicamente care să fie mai puțin discontinue în piață. Sunt optimist cu privire la viitorul pieței farmaceutice, pentru că în acest moment discuțiile și dialogul se poartă între toți actorii din piață, se colaborează la crearea acestor norme juridice care vor reglementa viitorul pieței farma. Noi ne dorim să fim implicați mai tare pe mai multe programe naționale, mai multe decât cele pe care deja suntem în prezent; ne dorim să stabilizăm ceea ce am creat până în acest moment și am dezvoltat și să creăm premisele unei noi dezvoltări, pe o perioadă de 10 ani de acum încolo. Ne dorim să vedem o piață stabilă, o piață predictibilă și în care pacienții să nu aibă nicio secundă probleme cu aprovizionarea cu medicamente.

Mircea Fica: Din informațiile dumneavoastră, când credeți că va fi gata acest nou pachet legislativ?

Adrian Ionel: Nu pot să spun cu exactitate, știu doar că aceste măsuri au început să fie discutate în cadrul de care vă vorbeam mai devreme. Probabil că undeva pe la jumătatea anului viitor vor începe să apară și primele rezultate ale acestora.

Mircea Fica: Și o ultimă întrebare: Cum vedeți nivelul de specialitate al angajaților companiei dumneavoastră și cum colaborați cu facultățile de profil – ASE și de Medicină? Aveți și de medicină și aveți și oameni de marketing și de vânzare.

Adrian Ionel: Avem oameni și de drept, avem oameni și de ASE, avem oameni și de Facultatea de Farmacie din cadrul Universității de Medicină. Colaborăm foarte bine cu cel puțin trei universități din țară în acest moment, pe aceste profile, iar personalul nostru pot să spun că în acest moment este extrem de calificat în ceea ce face, a crescut mult față de ceea ce am găsit inițial în această companie și continuăm investițiile în profesionalizarea lor, an de an.

Mircea Fica: Mulțumim frumos. Mult succes!

Piața de farma din România este extrem de dinamică was last modified: noiembrie 21st, 2018 by Adrian Ionel
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Adrian Ionel

Adrian Ionel

Este director general, UNIFARM S.A.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter