Pfizer va permite producătorilor de medicamente să furnizeze pilula pentru COVID-19 în 95 de ţări cu venituri mici şi medii

17 nov. 2021
Vizualizari: 374

Biroul Executiv (BEx) al PNL a aprobat, marți seară, propunerea privind rotația premierilor într-un viitor Guvern cu PSD și UDMR, condiția liberalilor fiind ca primul prim-ministru să fie dat de PNL. Președintele PNL, Florin Cîțu, a subliniat că mandatul de negociere nu a fost schimbat și că el rămâne propunerea de premier din partea PNL.

„Vom vedea după aceea dacă trebuie să luăm altă decizie. (…) Dacă PSD se opune, vedem atunci. (…) PNL nu a pus niciun fel de condiție pe numele celor de la PSD pentru că nu vrea să intre în aceste discuții pentru că atunci ar fi o listă lungă”, a spus Cîțu, scrie Agerpres.

„Întrebat dacă Nicolae Ciucă rămâne o variantă de premier, Florin Cîțu a răspuns: «Nu s-a discutat în această seară un alt nume». Președintele PNL a menționat că liderii viitoarei coaliții trebuie să se înțeleagă pe varianta de premieri alternative”, mai notează Agerpres.

„În dezbateri, cei mai mulți lideri PNL au agreat instituirea premierului rotativ, dar numai cu condiția ca, prima dată, acesta să fie de la PNL. Au fost și lideri care au cerut ca mandatul de negociere pentru funcția de premier sa fie «flexibil» și să poată fi discutate mai multe nume, nu doar Florin Cîțu. Gheorghe Falcă a spus chiar explicit ca PSD nu l-ar vota, și, astfel, se vor bloca iar negocierile, arată surse din tabăra liberală. Emil Boc e primul care a cerut acest mandat flexibil, in discuții. Florin Cîțu a fost și criticat în această ședință, pentru modul în care a purtat negocierile și pentru că a dat de înțeles că ar ceda funcția de premier către PSD. Potrivit unor surse politice, Florin Cîțu ar fi fost acuzat voalat că și-a pus propriile interese înaintea partidului”, comentează Știrile ProTV, după întâlnirea liberalilor.

Medicamentele anti-Covid-19 ar putea să ajungă în farmaciile din SUA până la sfârșitul acestui an.

„Pfizer a anunțat, marți, că a solicitat autorizarea în SUA a pilulei sale antivirale experimentale pentru tratarea Covid-19, care reduce probabilitatea de spitalizare sau deces pentru adulții cu risc de boală severă cu 89%, potrivit unui studiu clinic”, transmite Reuters, citat de News.ro.

„Pfizer a declarat că a finalizat depunerea cererii de autorizare a utilizării de urgență a medicamentului Paxlovid la Administrația pentru Medicamente și Alimente din SUA, incluzând date din studiul clinic al producătorului de medicamente. Medicamentul oral ar putea fi o nouă armă promițătoare în lupta împotriva pandemiei deoarece poate fi luat ca un tratament timpuriu la domiciliu pentru a ajuta la prevenirea spitalizărilor și deceselor cauzate de Covid-19. Merck și Ridgeback Biotherapeutics, care dezvoltă o pilulă concurentă, molnupiravir, au finalizat depunerea documentelor pe 11 octombrie. Un grup de consilieri externi ai FDA se va reuni pentru a analiza cererea acestora pe 30 noiembrie și este de așteptat ca medicamentul să fie disponibil în acest an”, scrie News.ro.

„Pfizer a declarat marți, mai devreme, că va permite producătorilor de medicamente generice să furnizeze pilula pentru Covid-19 în 95 de țări cu venituri mici și medii, printr-un acord de licență cu grupul internațional pentru sănătate publică Medicines Patent Pool (MPP)”, mai arată News.ro.

Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani va începe, și în România, chiar de luna viitoare.

„Platforma de programare va fi pregătită. De asemenea, Registrul Electronic Național va fi adaptat pentru a putea înregistra persoanele vaccinate. Procedurile, instrucțiunile vor fi elaborate în timp util și transmise în fiecare județ pentru a fi cunoscute, însă concret, când se va putea demara activitatea de vaccinare, depinde, evident, de momentul livrărilor, care, în momentul de față, nu este confirmat pentru nicio țară europeană. Așteptăm aceste confirmări și, pe măsură ce vom avea mai multe informații, cu siguranță le vom transmite”, a declarat Valeriu Gheorghiță, marți, scrie România liberă.

„Întrebat dacă va fi demarată în acest an, Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a adăugat: «Este posibil să fie, într-adevăr, în decursul lunii decembrie. Într-un scenariu mai puțin probabil, în ianuarie, în luna ianuarie 2022, dar noi sperăm – pentru că e un interes crescut din partea tuturor țărilor europene, atât de acces, cât și de a demara mai rapid campania de vaccinare pentru această grupă de vârstă – să avem acces în decursul lunii decembrie»”, mai arată România liberă.

Informațiile juridice și financiare ar putea fi introduse în programa școlară a elevilor din ciclurile primar și gimnazial.

„Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, un act normativ pentru modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011, care prevede completarea curriculumului național pentru învățământul primar și gimnazial cu încă un domeniu de competențe-cheie: competențele financiare și juridice. De asemenea, legea stabilește că atribuțiile centrelor comunitare de învățare permanentă la nivel local se completează cu programe de educație financiară și juridică”, relatează Agerpres.

Seară frumoasă!

Pfizer va permite producătorilor de medicamente să furnizeze pilula pentru COVID-19 în 95 de țări cu venituri mici și medii was last modified: noiembrie 17th, 2021 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: