Petiţia

20 aug. 2018
Vizualizari: 861

Deschidem Revista din această seară cu un anunț al ministrului justiției în legătură cu statutul personalului din penitenciare.

„Tudorel Toader a anunțat că a fost finalizat proiectul privind statutul personalului din penitenciare, iar angajații vor fi denumiți «polițiști de penitenciar», în acest context ministrul arătând că nu este de acord cu faptul că directorii de penitenciare ocupă funcțiile pe perioadă nedeterminată”, notează News.ro.

Ministrul Justiției a arătat că a cerut Parlamentului adoptarea statutului în procedură de urgență, iar imediat după ce va fi adoptat, funcțiile de conducere din sistem vor fi scoase la concurs.

„De aceea am grăbit oarecum elaborarea noului statut de penitenciare și se va numi Statutul polițiștilor de penitenciare, ca să intre în familia ocupațională «Ordine publică – siguranță națională», unde am prevăzut mandate de patru ani cu posibilitatea unui nou mandat. Din momentul în care am venit eu, nu am scos niciun post de director la concurs pe perioadă nedeterminată, din acest considerent. Proiectul de lege este în Parlament și am cerut procedură de urgență. În clipa în care e adoptat, toate posturile vor fi scoase la concurs”, a afirmat ministrul justiției, Tudorel Toader, mai scrie News.ro.

Și pentru că vorbim despre concursuri, la DNA, deocamdată nu și-a depus nimeni candidatura pentru postul de șef al instituției.

„Niciun procuror nu s-a înscris până luni pentru postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, a anunțat, luni, ministrul justiției, Tudorel Toader, care se declară convins că vor exista candidați. Ultima zi de înscrieri pentru conducerea DNA este 24 august”, arată News.ro.

Băncile românești și instituțiile guvernamentale sunt ținta unor grupări infracționale din străinătate, informează SRI.

„Oficiali ai Serviciului Român de Informații (SRI) de la Centrul Național Cyberint (CNC) au precizat sâmbătă, pentru AGERPRES, că grupări infracționale din străinătate țintesc destul de des bănci din România, cel mai adesea fiind vizate sistemele informatice care gestionează rețelele de ATM-uri, dar și instituții din zona administrației sau cea guvernamentală”, notează azi Agerpres.

„Producătorul global de soluții de securitate informatică, Bitdefender, a investigat recent o serie de atacuri cibernetice avansate care vizau instituții financiar-bancare, inclusiv din România, menite să sustragă voalat sume imense de bani prin atacuri concertate. Pe durata investigației, specialiștii de la Bitdefender au identificat componente ale arsenalului Cobalt Strike – asociat grupării de criminalitate Carbanak, cunoscută încă din 2013 pentru atacul asupra a 100 de bănci din peste 40 de țări, responsabil pentru pagube financiare de peste un milliard de euro. «Atacurile investigate s-au desfășurat prin campanii de phishing trimise către bănci din Europa de Est și Rusia, în general în prima parte a săptămânilor, în intervalul luni-miercuri», spune Liviu Arsene, specialist în securitate informatică la Bitdefender”, mai scrie azi, pe aceeași temă, Cotidianul.

După scrisoarea fostului ministru Ecaterina Andronescu, PSD primește o nouă lovitură. Europarlamentarul S & D Cătălin Ivan a anunțat luni lansarea petiției on-line, prin care solicită ca, în toamna acestui an, PSD să fie scos din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

„Potrivit petiției publicate de Ivan, în ultimii trei ani, de când la conducerea PSD se află Liviu Dragnea, formațiunea «a involuat accelerat» atât în ceea ce privește democrația internă de partid, cât mai ales în ceea ce privește lupta împotriva corupției. […] Conform acesteia, «pentru prima dată în România și, cu siguranță, și în Europa, democrația a fost gazată la propriu, sute de participanți necesitând îngrijiri medicale după mai bine de șase ore de utilizare aproape continuă a gazelor iritant-lacrimogene de către forțele de ordine. Mitingul de protest din data de 10 august, la care au participat aproximativ o sută de mii de români, a fost reprimat cu violență excesivă. Sunt dovezi clare că instituțiile de forță din România au făcut abuz de putere»”, arată Agerpres.

Ceea ce în urmă cu câteva luni era doar un zvon, acum a devenit realitate: se interzice omologarea în România a mașinilor cu volan pe partea dreaptă.

Ministrul Transporturilor a semnat ordinul prin care se interzice omologarea în România a mașinilor cu volan pe partea dreaptă, scrie Profit.ro, citat de Promotor.ro.

„Interdicția va intra în vigoare după ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial. Proiectul de ordin de ministru a fost în dezbatere publică până la finalul lunii iulie. Noile reglementări precizează că postul de conducere trebuie să fie situat pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului. Sunt exceptate autovehiculele speciale utilizate în serviciile publice comunitare (curățenie stradală), precum și autovehiculele care au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE”, notează Promotor.ro.

Finalul Revistei aparține muzicii.

„Cel mai mare Festival Internațional de Interpretare din România revine după aproape 10 ani, marcând o dublă aniversare: Semicentenarul Cerbului de Aur și Centenarul României, pentru care sunt prezentate o serie de evenimente speciale, culminând cu o Gală Aniversară (29 august), două zile de Concurs (29 și 30 august), Gala Festivalului (1 septembrie) și o Gală România Centenară (2 septembrie)”, scrie Cotidianul.

Seară frumoasă!

 

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Petiția was last modified: august 20th, 2018 by Claudiu Pamuc

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: