Peste două săptămâni se deschid loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva

26 iul. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 344

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cătălin-Laurențiu Borcoman, Constantin-Claudiu Dumitrescu și Daniel–Constantin Horodniceanu au fost desemnați de Comisia de selecție a Ministerului Justiției sunt cei trei candidați pentru funcția de procuror european, a anunțat Ministerul Justiției.

„Procedura de desfășurare a selecției a fost organizată în mod transparent, iar orice procuror sau judecător care a respectat condițiile legale a avut posibilitatea să se înscrie la concurs.Interviurile au fost organizate conform programării comunicate candidaților și au fost transmise în direct pe site-ul Ministerului Justiției, potrivit prevederilor OUG 8/2019”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției, scrie Cotidianul.

Ministerul Justiției a mai pus în această săptămână în dezbatere publică, un proiect de ordin pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Institutului Național de Criminologie.

„Institutul Național de Criminologie (…) este organ de specialitate cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Justiției, care are ca scop asigurarea, pe baze științifice, a prevenirii și controlului criminalității. (…) Institutul se finanțează integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Justiției”, se arată în documentul publicat pe site-ul Ministerului Justiției, scrie Agerpres.

Ministrul Educației, Ecaterina Andonescu, a anunțat, ieri că profesorii care au luat sub nota 5 la titularizare nu mai au dreptul să predea și că vrea să ia această măsură.

„În metodologia pe baza căreia s-a desfășurat examenul de titularizare, după părerea mea scrie foarte clar, «cei care nu promovează examenul de titularizare nu mai sunt acceptați, cu note mai mici de cinci, nu mai sunt acceptați în învățământ». (…) Pot să se pregătească un an de zile să revină la examenul de titularizare și să îl promoveze. În momentul în care ai intrat la examen, deci te-ai înscris, ai venit la prima lucrare scrisă și ai constatat că nu știi subiectele și te-ai retras, asta înseamnă că nu ai fost în stare să iei măcar nota 5 și sigur că trebuie să judecăm cu aceeași măsură”, a precizat ministrul Ecaterina Andronescu, la Digi 24, notează Mediafax.

Presa scrie despre noi schimbări în structurile Executivului.

„Nelu Stelea a fost numit în funcția de inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă publicată, joi, în Monitorul Oficial. Printr-o altă decizie, premierul a dispus revocarea din funcția de șef al ISC a lui Emil Florin Albotă. Tot joi, Viorica Dăncilă a numit-o pe Raluca Ecaterina Alexandru în funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului”, notează Agerpres.

Comisia Europeană (CE) cere României să înlăture restricțiile impuse producătorilor de gaze la vânzarea gazelor natural în spațiul European.

„Comisia Europeană (CE) a decis joi să trimită României un aviz motivat suplimentar din cauza faptului că aceasta nu a eliminat restricțiile impuse comerțului cu gaze naturale dintre statele membre, astfel cum se prevede în normele UE privind piața internă în sectorul gazelor naturale (articolele 35 și 36 din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene, TFUE; Directiva 2009/73/CE), se arată într-un comunicat al Executivului comunitar”, scrie Agerpres.

„Comisia consideră că actualul cadru juridic român, prin faptul că impune producătorilor din România obligația de a acorda prioritate vânzărilor de pe piața internă, creează bariere nejustificate în calea exporturilor de gaze din România și, prin urmare, a solicitat eliminarea acestor bariere”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

„Șoferii vor putea circula pe loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva în cel mult două săptămâni”, a anunțat joi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, notează Libertatea.

„Despre lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, Răzvan Cuc a precizat că acesta va fi dat în folosință până la sfârșitul anului. În prezent, stadiul lucrărilor pe lotul 1 al drumului este de peste 70 la sută. Astăzi se lucra la turnarea covorului asfaltic pe acest tronson, notează sursa citată. În privința lotului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, lucrările sunt în graficul stabilit de constructor, față de situația constatată anterior vizitei, când ministrul Transporturilor avea de gând să rezilieze contractul din cauza mobilizării reduse și a întârzierii termenelor de execuție. Răzvan Cuc a mai precizat că pe acest șantier au fost mobilizați mai mulți muncitori și mai multe utilaje, așa că este posibil să fie respectat termenul final, asumat de constructor”, scrie Libertatea.

„Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Auchan România SA preia magazinele destinate comercializării produselor alimentare și non-alimentare din stațiile Petrom”, informează autoritatea pentru concurență printr-un comunicat remis Agerpres.

Pachet: Principiile procedurei judiciare

“Auchan România este membră a grupului Auchan Holding SA, principalul obiect de activitate fiind comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun. În România, Auchan își desfășoară în prezent activitatea prin 33 hipermarketuri și prin 22 magazine de proximitate MyAuchan”, mai arată Agerpres.

Seară frumoasă!

Peste două săptămâni se deschid loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj – Deva was last modified: iulie 26th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter