Peste 6000 de posturi vacante în Armată

2 mart. 2018
Vizualizari: 969

Presa scrie astăzi că actualul președinte al României ar putea ajunge, în 2019, la conducerea Consiliului European.

„Numele președintelui Klaus Iohannis este luat în calcul la Bruxelles pentru poziția de viitor președinte al Consiliului European, poziție ocupată în prezent de Donald Tusk, fost premier al Poloniei, susțin mai multe surse politice”, potrivit site-ului HotNews.ro.

„Dacă Michel Barnier, negociatorul șef al Comisiei Europene pentru Brexit, va ajunge șeful Comisiei Europene în 2019, cele mai mari șanse la șefia Consiliului European are Klaus Iohannis”, au explicat sursele citate pentru Hotnews. (…) Mai mulți specialiști în probleme europene au explicat faptul că, dacă viitorul șef al Comisiei provine din vestul Europei, atunci viitorul președinte al Consiliului merge la una din țările central sau est-europene, aceasta fiind o cutumă”, scrie azi Adevărul

După 1989, milioane de români au ales să lucreze și să locuiască în spațiul european. Un studiu recent relevă faptul că nici cei cu domiciul permanent în România… nu prea stau pe acasă.

„Conform unui studiu sociologic bazat pe date ale INS, mai mult de 2,5 milioane dintre cetățenii români cu domiciliul permanent în România sunt plecați din țară pentru mai mult de un an. Conform datelor furnizate de Monitorul Social, ponderea persoanelor plecată din țară, pe regiuni, în 2017, a fost următoarea: 17,7% – Regiunea Nord-Est, 14,4% – Regiunea Sud-Est, 11,4% – Regiunea Centru, 10,9% – Regiunea Vest, 10% – Regiunea Sud-Vest Oltenia, 9,4% – Regiunea Nord-Vest, 8,9% – Regiunea București-Ilfov, 7,4% – Regiunea Sud-Muntenia. Din mediul urban au plecat 15,9% dintre români, iar din mediul rural 6,1%”, relatează Europa FM.

Rămânem în spațiul european și aflăm din presa străină că Polonia e la un pas să fie sancționată din cauza reformării justiției din această țară.

„«Eurodeputații au aprobat joi procedura Comisiei Europene (CE) vizând să sancționeze reformarea sistemului judiciar și să plaseze presa din Polonia sub un control strict, considerate de Bruxelles o încălcare a statului de drept», relatează Reuters”, citată de News.ro.

„UE a lansat o procedură în baza Articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, care ar putea, în mod teoretic, să conducă la o suspendare a drepturilor de vot ale Varșoviei în Consiliul European, în cazul în care puterea nu revine asupra deciziei sale până la 20 martie. Partidul Lege și Justiție (PiS, conservator, la putere) consideră aceste reforme necesare, pentru a pune capăt unui sistem corupt și a îmbunătăți eficiența justiției. Propunerea CE a fost adoptată în PE cu 422 de voturi la 147. Alți 48 de parlamentari s-au abținut”, mai notează azi News.ro.

La București, campania on-line de susținere a procurorului-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, continuă.

„Peste 100.000 de oameni au semnat, într-o săptămână, petiția prin care o susțin pe șefa Direcției Naționale Anticorupție și îi cer președintelui Klaus Iohannis să respingă cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea instituției”, mai anunță News.ro.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri că trebuie modificată legislația în ceea ce privește recuperarea prejudiciilor în dosarele penale, iar cei care au de acoperit prejudicii să aibă această variantă în locul detenției. Ministrul Teodorovici propune ca persoanele care își plătesc prejudiciile din dosarele penale să nu mai facă detenție.

„«Statul trebuie să recupereze banii. Nu cred că a duce oamenii în pușcărie reprezintă o soluție. Eu am discutat în ultimele zile cu mulți oameni din alte state din Europa și America, unde statul are ca scop principal recuperarea banilor și nu trimiterea în pușcărie a unui om. Pentru că așa închizi poate o afacere importantă, trimiți în șomaj mulți angajați, în loc să recuperezi banii. Trebuie mers pe o asemenea abordare», a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, la B1 TV”, notează Europa FM.

După ce ministrul Muncii și cel al Sănătății au anunțat majorarea salariilor medicilor începând cu 1 martie a.c., ministrul Apărării anunță că dorește să angajeze 400 de medici în Armată.

„Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat, vineri, la Bistrița, că 6.400 de posturi au fost deblocate în Armata Română, în urma unui memorandum semnat cu Guvernul. Urmează să fie angajați și 400 de medici și 50 de psihologi”, scrie Mediafax.

Un alt anunț interesant vine tot de la Mediafax: „Guvernul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență care prevede că, începând cu 30 iunie 2018, obiectele din metale prețioase vor putea fi comercializate pe teritoriul României, doar dacă au aplicată marca statului”.

Seară frumoasă!

Peste 6000 de posturi vacante în Armată was last modified: martie 2nd, 2018 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: