[UPDATE: Tana a devenit pacienta unei clinici din Stuttgart] Caz Umanitar. PENTRU TANA

28 feb. 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 9514
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 28 februarie 2017: Tana a devenit pacienta unei clinici din Stuttgart

Pe pagina personală de Facebook a Tanei prietenii și familia au anunțat că începând din data de 27 februarie 2017, Tana este pacient al unei clinici din Stuttgart și se află în grija celor mai bune mâini.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul și susținerea celor care au donat pentru acest caz.

Familia mulțumește încă o dată și promite să ne țină la curent cu evoluția Tanei.


Joi, 22 septembrie. O ambulanță oprește în fața Spitalului Clinic de Urgență ,,Sf. Pantelimon”. Tana Gușiță este adusă la Urgențe în urma unei crize convulsive. În mai puțin de 10 minute, este supusă unui examen CT. În aceeași noapte, este mutată la  Institutul Național de Boli Infecțioase ,,Prof. Dr. Matei Balș” unde este sedată și intubată. O săptămână mai târziu, este transferată la Spitalul Universitar de Urgență din București, unde este ținută în comă indusă pentru încă 3 săptămâni.

Este jumătatea lui Octombrie și anul universitar a început. Tana își întrerupe studiile.

Decembrie. Investigațiile continuă, dar recăderile sunt frecvente. Vorbește, uneori glumește și râde, iar pentru perioade scurte de timp, pare să înțeleagă unde se află și de ce.

Mama ei se așază pe patul liber din salon. Își deschide geanta și caută frenetic o vreme. Nu găsește. Își aduce aminte că îi dăduse deja planșele fiicei ei. Tana stă sprijinită de tăblia patului și se uită cu lacrimi în ochi și dinții încleștați la o planșă.

Are 20 de ani și nu știe cum să spună ,,înghețată”.

DIAGNOSTIC

Pe scurt, encefalita autoimună este o condiție medicală gravă în care sistemul imunitar atacă creierul, deteriorând funcțiile. Manifestările clinice evoluează rapid. După faza incipientă, care se aseamănă teribil cu o gripă, pacienții dezvoltă tulburări de comportament, probleme de vorbire, psihoze, la care se adaugă pierderi de memorie și episoade epileptice.

Prin diagnosticarea rapidă și tratamentul adecvat, mulți dintre pacienți își recapătă funcțiile aproape în întregime. Totuși, nu toți își revin complet. 20% din aceștia nu își vor redobândi niciodată capacitatea cerebrală și nici funcțiile motorii, iar rata mortalității este de 6%.

Tanei i s-au dat 20% șanse de supraviețuire. Acum, aproape 4 luni mai târziu, ea și cei din jurul ei încă luptă.

Acum ea are nevoie de recuperare neorologică, neuromotorie și psihologică. Apropiații ei au acoperit, până în prezent, costul a 4 luni de tratament, însă încă 6 luni depășesc cu mult puterile lor.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Asociația Hermes București

CIF: 29099329
Nr. înreg în RAF: 77/12.05.2011

Cod de identificare fiscală: 29099329
Cont bancar (IBAN): RO57RZBR0000060014116844 – Raiffeisen Bank România

Adresa: București, str. Mașina de Pâine nr. 41, bl. OD55, scara 1, ap. 41, sector 2

Pentru mai multe informații vă rugam să vizitați site-ul pentrutana.org.

Pagina de facebook a campaniei

 

[UPDATE: Tana a devenit pacienta unei clinici din Stuttgart] Caz Umanitar. PENTRU TANA was last modified: februarie 28th, 2017 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter