Pedepse mai aspre pentru criminali, pedofili şi violatori

9 aug. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 287

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Cum mâine se anunță miting în Capitală, autoritățile fac apel la calm. Vicepremierul Mihai Fifor, ministru interimar al Afacerilor Interne, a reluat joi seara apelul către participanții la manifestațiile anunțate pentru data de 10 august să o facă în mod pașnic și legal, exprimându-și convingerea că noul comandant al Jandarmeriei, Generalul Constantin Florea, va gestiona evenimentele în mod „corect, transparent și legal”.

„Aș vrea să reiau apelul pe care l-am făcut și zilele trecute și să îi îndemn pe toți cei care vor participa la manifestațiile din 10 august să o facă în mod pașnic, să o facă în mod legal. Este, categoric, un drept fundamental al cetățeanului de a protesta, un drept pe care îl respectăm. Sunt absolut convins că noul comandant al Jandarmeriei Române, Generalul Florea, are capacitatea de a gestiona în mod cât mai corect, în mod transparent, în mod legal și fără incidente desfășurarea evenimentelor”, a declarat Mihai Fifor, la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

Premierul Viorica Dăncilă anunță înăsprirea pedepselor pentru criminali, pedofili și violatori. Într-o declarație făcută joi seara, la Palatul Victoria, premierul a arătat  că dorește sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili și că va propune o ordonanță de urgență pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață și respectiv pentru înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte.

„Astăzi s-au împlinit două săptămâni de la primul apel al Alexandrei. Tragedia de la Caracal ne-a adus în față imaginea unei cruzimi inimaginabile care ne-a arătat foarte limpede că împotriva criminalității trebuie să ducem un adevărat război, ne-a arătat că trebuie să schimbăm legi, reguli, oameni din funcții, atitudini. Nu am ezitat nici o secundă să fac schimbările necesare în aceste două săptămâni și nu voi ezita nici de acum înainte. Așa cum știți am demis întreaga conducere a instituțiilor responsabile și mai departe pe toți cei care au gestionat atât de greșit acest caz. Există anchete în desfășurare pentru modul în care acești oameni au acționat. Cine nu-și înțelege misiunea și nu poate rezona cu ea, pleacă, cine își bate astfel joc de instituția pe care o reprezintă, pleacă, iar cine trebuie să suporte implicațiile legale pentru greșelile lui o va face. Vor fi sancționați fiecare pentru orice eroare dovedită așa încât să rămână cei care își fac bine meseria, cei pentru care primează interesul cetățeanului”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, scrie News.ro.

Premierul a anunțat că a lansat în dezbatere publică un proiect de lege care îmbunătățește modul în care sunt căutate persoanele dispărute.

Simultan, am lansat în dezbatere publică un proiect de lege care aduce modificări esențiale pentru îmbunătățirea modului în care sunt căutate persoanele dispărute și felul în care se intervine pentru localizarea acestora. Vom lansa în următoarele săptămâni platforma Guvernului pentru ordine și siguranță, punct central de informare și dialog pe aspecte ce țin de respectarea legii și siguranța românilor”, a spus premierul, scrie News.ro.

Vicepremierul Mihai Fifor, ministru interimar al Afacerilor Interne, a declarat joi, în cadrul unui interviu televizat, că se simte lipsa „sectoristului” care cunoștea cetățenii din zona lui de acțiune, motiv pentru care se au în vedere modificări legislative prin care polițistului de proximitate să poată suplini lipsa „sectoristului”.

„Haideți să recunoaștem cu toții că lipsește sectoristul, cel care cunoștea foarte bine zona care îi era arondată. A apărut în schimb polițistul de proximitate, cu o arondare mult mai mare și cu atribuții care îl încarcă foarte mult. El nu mai are timpul de cunoaștere necesar. Dacă avem un polițist de proximitate care are arondați 10.000 de cetățeni, cu siguranță nu are cum să-i cunoască. În momentul de față avem în lucru, în ministerul nostru, modificări legislative pentru a putea reveni. El va fi tot polițistul de proximitate, dar îi vom lua din atribuțiile care îi încarcă foarte mult activitatea în momentul de față și îi vom reduce zona de acțiune. El este omul care trebuie să fie acolo, la bază, și intervine imediat”, a precizat ministrul interimar al Internelor, la Antena 3, notează Agerpres.

La Caracal, continuă cercetările în cazurile adolescentelor ucise de Gheorghe Dincă.

„Este o nouă zi de percheziții la Caracal în baza noului mandat obținut de anchetatorii care investighează uciderea Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu. Vinerea trecută, s-au reluat cercetările la fața locului, iar în ultimele două zile s-a trecut și la percheziția informatică a celor cinci telefoane descoperite în casa suspectului de crimă și în locul indicat de acesta pentru telefonul Alexandrei, pe care l-a aruncat într-un parc din Caracal, fiind ulterior recuperat. După ce investigatorii au făcut o clonă a datelor din telefoane, laptop, aparatul foto și diverse dispozitive de stocare, joi, 8 august 2019, s-a trecut efectiv la analizarea acestor date. Tot joi au fost audiați și mai mulți martori din dosar, printre care vecini și apropiați ai lui Gheorghe Dincă, oameni care îi intrau în curte pentru a presta diverse munci și care erau recompensați cu bani sau cu diverse obiecte. Unul dintre martori a primit, în luna iunie, o cartelă telefonică, cea de pe care, spun surse din anchetă, s-ar fi realizat apelul „de liniștire” către membrii familiei Luizei Melencu, fata de 18 ani, din Dioști, răpită din Caracal, care ar fi prima victimă a lui Dincă”, scrie Adevărul.

În încheierea Revistei scriem despre un nou proiect de lege prin care se propune majorarea tarifelor aplicate pentru utilizarea drumurilor naționale din România, măsură justificată de transpunerea unei Directive Europene.

„Ministerul Transporturilor propune păstrarea tarifului pentru rovinietele vehiculelor de transport marfă cu masa mai mică de 3,5 tone, dar triplează rovinieta pentru o zi în cazul vehiculelor de transport marfă cu masa totală cuprinsă între 3,5 și 7,5 tone (de la 4 euro, la 12 euro), rovinieta pentru 7 zile crescând de la 16 la 30 de euro, cea pentru 30 de zile de la 32 la 60 de euro, cea pentru 90 de zile de la 92 la 171 euro, iar cea pentru 1 an de la 320 euro, la 600 de euro”, notează Adevărul.

Seară frumoasă!

Pedepse mai aspre pentru criminali, pedofili și violatori was last modified: august 9th, 2019 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter