Pavel, Mărgărit și Asociații. Ce probleme pot apărea la înfiinţarea unei firme în România – STATISTICĂ

11 sept. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 150

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Zeci de mii de firme se înființează anual în România.  De multe ori, se întâmplă însă ca viitorii patroni să nu ia în calcul încă de la înființarea societății comerciale problemele ce pot apărea pe parcurs, probleme legate în special de disputele dintre asociați, de modalitatea de vot sau de atribuțiile acordate administratorului. Apelând la consultanța unui avocat specializat în înființări de firme și drept comercial, vă puteți asigura că toate aceste dificultăți sunt surmontate din start, susțin avocații specializați în înființări de societăți comerciale și drept corporatist ai casei de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații.

Societatea cu răspundere limitată se înființează la Registrul Comerțului din raza căruia își are sediul social. Aceasta poate avea un domeniu principal și mai multe domenii de activitate secundare, unul sau mai multi asociați, care vor răspunde față de clienții societații numai în limita capitalului social subscris și vărsat de fiecare dintre ei. De-a lungul carierei, Radu Pavel, avocat coordonator al societății de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, a gestionat o multitudine de spețe în care asociații au întâmpinat probleme după înființare, din cauză că neglijaseră anumite aspecte juridice. Aceste probleme nu ar fi apărut dacă se apela din start la sfatul unui profesionist.

„Majoritatea spețelor de drept societar sunt legate de modalitatea în care se iau hotărârile adunării generale a asociațiilor, de drepturile și obligațiile asociaților și de puterile conferite administratorilor sau consiliului de administrație. Or, atunci când se înființează o societate comercială sau după înființare un avocat specializat în drept corporatist poate consilia clientul cu privire la felul în care se stabilesc drepturile și obligațiile asociaților majoritari sau minoritari, cu privire la atribuțiile care pot fi lăsate în sarcina administratorului sau cu privire la drepturile de vot din cadrul adunării generale a asociaților. Totodată, avocatul poate consilia în legătură cu aspectele privind moștenitorii și drepturile acestora și cu privire la răspunderea administratorilor”, a spus avocatul coordonator Radu Pavel.

De-a lungul timpului, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a gestionat o mulțime de spețe în care o parte din asociați au luat anumite, hotărâri prejudiciind alți asociați, caz în care au fost promovate în instanță acțiuni de anulare de hotărâri AGA.

„Din fericire, în aceste cazuri s-a intervenit în timp util, întrucât există un termen de 15 zile de la luarea hotărârii când aceasta mai poate fi atacată în instanță. În genere, toate spețele care țin de drept corporatist sunt marcate de termene limită stricte, așa încât este indicat să se apeleze la un consultant profesionist care poate acționa prompt, prevenind astfel apariția unor situații ce pot prejudicia major activitatea societății. De asemenea, am gestionat spețe ce vizau atragerea răspunderii administratorului, pentru prejudicii aduse societății comerciale. De exemplu, au existat cazuri în care administratorii, având drept de semnătură în bancă, au retras sume importante din conturile societății comerciale, au încheiat contracte frauduloase, au făcut plăți fictive sau au plătit servicii sau bunuri la un preț mult mai mare. Și în aceste situații, dacă nu se intervine la timp, scade substanțial șansa ca prejudiciile să mai fie recuperate”, a mai spus avocatul Radu Pavel.

De asemenea, acesta a atras atenția asupra faptului că obiectul de activitate principal și secundar al societății comerciale trebuie să fie exact determinat și să cuprindă întreaga paletă de activități desfășurată de client. „Dacă societatea realizează activități care nu sunt în actul constitutiv sau au fost trecute dar nu au fost autorizate, autoritățile fiscale pot confisca tot venitul aferent acestor activități”, spune avocatul Radu Pavel.

De-a lungul timpului, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații a înființat toate tipurile de societăți comerciale cu răspundere limitată, de la societăți de consultanță pentru diverse industrii, la societăți de producție, metalurgice, de servicii IT, firme de construcții, firme ce activează în domeniul minierit sau în alt domeniu energetic, dezvoltatori imobiliari, firme din domeniul alimentar, retail, car-sharing, distribuitori auto etc. De asemenea, societatea de avocatură a înființat societăți pe acțiuni, societăți în comandită pe acțiuni, consiliindu-le ulterior în diverse tranzacții, cum ar fi fuziuni sau achiziții. Un avocat specializat în drept corporatist poate consilia clientul în privința înființării firmei, efectuând totodată procedura în cel mai scurt timp, susțin reprezentanții departamentului de înființări firme și drept comercial ai societății de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații.

 

STATISTICĂ PRIVIND STRUCTURA MANAGEMENTULUI SOCIETĂȚILOR COMERCIALE

În primele cinci luni ale anului, în România s-au înființat 68.230 de firme, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale și PFA-uri, cu 11% mai mult decât în aceeași perioadă din 2018. Numărul total societăți comerciale, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale și PFA-uri înființate în luna mai a fost de 7.961.

 

Cei mai mulți responsabili de firme au vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani

Aproximativ 30% din persoanele împuternicite ale firmelor înființate în România au vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani, în timp ce 27,5% se încadrează în categoria 30-39 de ani. Categoria cel mai slab reprezentată în rândul administratorilor de firme înființate în România este cea a persoanelor cu vârsta de până la 29 de ani, inclusiv. Astfel, mai puțin de 10% din administratorii de firme au mai puțin de 30 de ani. Slab reprezentată este și categoria persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, în condițiile în care doar 14% dintre administratorii de firme au depășit această vârstă.

La sfârșitul lunii mai, în România existau 960.000 de persoane juridice care aveau aproximativ  1,12 milioane de persoane împuternicite.

 

40% din titularii PFA-urilor și membrii întreprinderilor familiale sunt femei

Femeile reprezintă doar 37% din asociații și acționarii persoanelor juridice înființate în România. La sfârșitul lunii mai, în România existau 960.000 de persoane juridice în România care aveau aproximativ  1,4 milioane de asociați și acționari.

Femeile sunt ceva mai bine reprezentate când vine vorba de  PFA-uri, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale. Astfel, 40% dintre titularii și membrii acestor categorii de întreprinderi sunt femei. Numărul de PFA-uri, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale înființate în România era de 374.000, la sfârșitul lunii mai.

 

Echipa Pavel, Mărgărit și Asociații este formată din avocați specializați, care furnizează servicii juridice de cea mai înaltă calitate, peste așteptările clienților. Societatea abordează cazurile cu maxim profesionalism și dedicație, scopul final fiind atingerea obiectivelor clienților, rezultatele fiind unele de excepție. Printre clienții societății de avocatură se află companii multinaționale și autohtone de anvergură. În 2019, cazurile de succes ale societății de avocatură i-au adus recunoașterea internațională din partea celor mai prestigioase ghiduri și publicații internaționale de profil. Astfel, societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații s-a situat în acest an pe locul 2 în România în clasamentul  firmelor de avocatură de business cu cea mai relevant expertiză, realizat de publicația Legal 500, cel mai prestigious ghid de firme de avocatură din lume, cu sediul în Londra. Societatea de avocatură este recunoscută totodată la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2019. De asemenea, Pavel, Mărgărit și Asociații este singura societate de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution. Toate informațiile relevante privind societatea de avocatură Pavel, Mărgărit și Asociații, pornind de la ariile de expertiză până la cele mai relevante cazuri din portofoliu, se regăsesc pe portalul www.avocatpavel.ro, unul dintre cele mai complexe existente pe piața de avocatură din România.

 

Pavel, Mărgărit și Asociații. Ce probleme pot apărea la înființarea unei firme în România – STATISTICĂ was last modified: septembrie 11th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter