Patru candidaturi pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

22 aug. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 504

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Începem o nouă săptămână cu o declarație a liderului PSD, Liviu Dragnea, care ține astăzi prima pagină a ziarelor.

„Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut marți seară, la Antena 3, în prima sa intervenție de la protestul cu violențe de la Guvern, că a existat o tentativă de asasinare a sa în aprilie anul trecut. Dragnea a relatat că patru cetățeni străini au venit în România cu acest scop, plătiți de un «om foarte celebru în lume». […] Totodată, chestionat dacă persoanele respective au ajuns în preajma sa, Dragnea a răspuns afirmativ. De asemenea, Liviu Dragnea a spus că s-au făcut cercetări cu privire la această tentativă. «Știu că s-a cercetat, mai departe nu știu», a mai spus Dragnea, fiind întrebat dacă există un dosar în legătură cu acest caz. […] Afirmațiile au fost făcute în contextul în care, în aceeași emisiune, Dragnea a lansat acuzații la adresa președintelui Klaus Iohannis, susținând că se dorește eliminarea sa fizică sau închiderea lui”, scrie Cotidianul.

Monitor Dosare

Chestionat de realizatorul Antena 3 în legătură cu evenimentele din 10 august, președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut că, în opinia sa, a fost vorba despre o tentativă de lovitură de stat.

„Eu am văzut o tentativă de lovitură de stat eșuată. Asta se vorbea pe rețelele de socializare. Domnule, nu o să mai fie legile justiției, dăm noi jos Guvernul și luăm puterea. Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook, iresponsabilă din partea unui șef de statsă descurajezi jandarmii care au acționat conform legii și tu să inciți în continuare la violență, exact în minutele în care acea fată mai avea puțin și era linșată de acele brute. […] Erau organizați să nu mai stea în primul rând. Să stea în spate cu 4-5 rânduri, să îi incite și pe cei din față. Deci, era organizare paramilitară foarte bine pusă la punct. Eu asta am văzut. O încercare de lovitură de stat”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, la Antena 3, notează Gândul.info.

Președintele PSD a mai declarat că, în noaptea protestelor violente, a vorbit cu premierul Viorica Dăncilă și cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Ancheta evenimentelor din 10 august continuă. Inspecția Judiciară a demarat o serie de verificări.

„Inspecția Judiciară efectuează verificări prealabile cu privire la procurorii militari Ionel Corbu și Bogdan Pârlog, cei care au demarat ancheta în legătură cu modul de intervenție al jandarmilor în timpul protestului din 10 august”, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanți ai Inspecției Judiciare.

„Procurorul Bogdan Pârlog a mers în Piața Victoriei, în data de 10 august, și a întocmit un proces-verbal în baza căruia Parchetul Militar București a deschis dosarul penal. Ministrul de Interne, Carmen Dan, a susținut că Bogdan Pârlog a fost prezent în punctul de comandă al Jandarmeriei și chiar a participat la un instructaj al jandarmilor. Pe de altă parte, șeful Parchetului Militar București, Ionel Corbu, a negat că un procuror militar ar fi fost prezent în centrul de comandă al Jandarmeriei”, mai scrie Agerpres.

Ministerul Justiției a demarat o nouă selecție pentru propunerea de numire în funcția vacantă de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

„Noua procedură se desfășoară în perioada 6 august – 6 septembrie. Candidații pot depune cereri de înscriere pentru funcția de conducere vacantă până vineri, inclusiv”, scrie Agerpres.

Agerpres anunță și o primă candidatură la șefia DNA.

„Paula Tănase, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, și-a depus candidatura la selecția organizată de Ministerul Justiției pentru funcția de șef al DNA”, arată Agerpres.

„Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat printr-o postare pe Facebook că au fost înregistrate, până în prezent, patru candidaturi pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, termenul-limită de depunere a dosarelor fiind 24 august. Interviurile vor avea loc în luna septembrie. Ministerul Justiției a lansat, la începutul lunii august, procedura de selecție a judecătorului ce va reprezenta România la Tribunalul Uniunii Europene, candidații urmând a susține un interviu în fața comisiei prezidate de Tudorel Toader. Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să dovedească și că nu sunt agenți acoperiți. […] Interviul va fi organizat în perioada 11-12 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiției. Interviul va avea loc în limba română, însă vor fi adresate și întrebări în limba franceză/engleză”, notează Mediafax.

Finalul Revistei aparține spectacolului.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

„Teatrul Național «I.L. Caragiale» anunță deschiderea, pe 8 septembrie, a unei micro-stagiuni de concerte-recitaluri în aer liber, în cel mai nou spațiu de joc, sala Amfiteatru, situată pe acoperiș. Primul dintre aceste evenimente va avea loc sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 20.30, odată cu premiera concertului «Săftița» (balkanic project) by Marius Mihalache, susținut de cunoscutul virtuoz al țambalului împreună cu echipa sa de muzicieni: Arabela Nicolau – voce, Marius Gagiu – flaut și caval, Lorin Mihalache – tobe, Florin Parfene – bass. Amfitrionul evenimentului va fi Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Național din București”, anunță News.ro.

Seară frumoasă!

Patru candidaturi pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene was last modified: august 22nd, 2018 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter