Trebuie să fim actori ai schimbărilor noastre, dacă așteptăm ca guvernul, statul sau Comisia Europeană să facă ceva, este prea târziu

19 nov. 2019
Vizualizari: 551

Adrian Stoica: Patrick, îți mulțumesc foarte mult că ai venit aici, în România. Știu că este prima dată pentru tine și ești bine-venit tot timpul când dorești să vii, pentru că avem nevoie de experiența ta profesională. Deci, care este în opinia ta, importanța proiectului european pentru executorul judecătoresc?

Patrick Gielen: Ceea ce este important în legătură cu proiectul european este că ne dă ocazia să ne unim, să găsim o soluție unei probleme comune, deoarece profesia noastră devine din ce în ce mai internațională, pe măsură ce datele călătoresc și dacă nu găsim o soluție comună pentru fiecare țară, cred că vom ajunge la multe probleme.

Adrian Stoica: Mulțumesc foarte mult. Spune-mi, te rog, în ceea ce privește noua tehnologie, ce poate oferi pentru profesia noastră această nouă tehnologie. Pentru statutul de executor judecătoresc, pentru procedura de executare, ce ne poate oferi această nouă tehnologie?

Patrick Gielen: Ceea ce este foarte important este să ne creștem competența, să îmbunătățim formarea noastră, să deschidem mințile către toate noile tehnologii, să ne reunim, să încercăm să înțelegem cum funcționează, pentru că noi, ca executori judecătorești sau ca agenți de executare, suntem terțe persoane de încredere. Putem garanta drepturile creditorilor și, de asemenea, ale debitorilor. Bănuiesc că în toată legislația pe care o vedeți despre inteligența artificială, activele digitale și blockchain, uităm de drepturile persoanelor, iar drepturile fundamentale sunt foarte importante.

Adrian Stoica: Mulțumesc. În opinia ta, crezi că o tehnologie nouă poate fi de importanță scăzută pentru executorul judecătoresc, pentru sistemul judiciar?

Patrick Gielen: Nu. Biroul de executare trebuie să fie la mijloc, în centrul digitalizării. El trebuie să se descurce cu toate acestea, pentru că în cazul în care lăsăm companiile private să se ocupe de aceasta, problema este foarte importantă, este prea importantă și riscurile sunt prea mari dacă nu suntem unde trebuie și dacă nu ne ocupăm de toate aceste digitalizări în domeniul activității noastre.

Adrian Stoica: Tu ai o experiență bună, mare în Belgia. Cum privește sistemul judiciar din Belgia acea justiție cibernetică, noua tehnologie? Dorește să fie pusă în aplicare mai rapid sau are o opinie negativă în acest moment?

Patrick Gielen: Trebuie să fim actori ai schimbărilor noastre, dacă așteptăm ca guvernul, statul sau Comisia Europeană să facă ceva, este prea târziu. Trebuie să ne gândim la asta, să ne îmbunătățim cunoștințele și să încercăm să facem ceva nou în ceea ce facem, în documentele noastre, cu recuperarea creanțelor necontestate și să obținem succese. Apoi, putem să arătăm tuturor țărilor, Comisiei sau Guvernului nostru că am construit un sistem care are un succes foarte mare și ușile se vor deschide în fața noastră, așa că trebuie să încercăm, trebuie să investim, trebuie să ne asumăm riscuri și să fim responsabili pentru propriile noastre schimbări.

Adrian Stoica: Mulțumesc, mulțumesc mult, Patrick, și îți doresc un sejur foarte agreabil aici, în România.

Patrick Gielen: Și eu mulțumesc pentru invitație și sper că proiectul (POCA) va avea un mare succes.

Adrian Stoica: A fost o plăcere pentru noi, mulțumesc foarte mult.

Trebuie să fim actori ai schimbărilor noastre, dacă așteptăm ca guvernul, statul sau Comisia Europeană să facă ceva, este prea târziu was last modified: noiembrie 19th, 2019 by Patrick Gielen

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice