Partidele de dreapta ar putea avea şi candidaţi comuni la alegerile locale

17 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 285

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând din 17 iunie, a fost adoptată în ședința de marți a Guvernului.

„Executivul a inclus în document și permiterea reluării slujbelor în biserici, însă cu un număr mic de credincioși în interior și cu condiția respectării regulilor de distanțare socială și a măsurilor de igienă. Hotărârea va merge spre aprobare în Parlament, care are la dispoziție maximum cinci zile să o adopte”, scrie Libertatea.

Inteligența artificială în materie penală

„Principalele măsuri din starea de alertă: rămâne obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în spațiile comerciale. Se redeschid creșele, grădinițele și afterschool-urile pe perioada verii. Cei care vin din țările care nu se află pe lista de excepții a INSP vor intra în carantină sau izolare 14 zile. Cei care încalcă măsura izolării sau carantinării intră din nou în carantină alte 14 zile și suportă toate costurile. Rămân interzise protestele, procesiunile religioase, precum și evenimentele culturale, artistice, sportive în spațiile închise, cu excepția celor din cadrul structurilor și bazelor sportive, organizate conform ordinului de ministru. Sunt permise spectacolele de tipul drive-in, însă doar dacă în aceeași mașină sunt membrii ai aceleiași familii, iar spectacolele, concertele și festivalurile sunt permise doar cu maximum 500 de spectatori, cu locuri pe scaune, la distanță de cel puțin doi metri și cu mască de protecție”, notează Libertatea.

„Rămân închise restaurantele, inclusiv cele din mall-uri. Activitățile recreative și sportive în aer liber sunt permise cu participarea a maximum șase persoane care nu locuiesc împreună. Evenimentele private în spații închise sunt permise cu participarea a cel mult 20 de persoane și cu respectarea regulilor de distanțare fizică. Evenimentele private în spații deschise sunt permise cu participarea a maximum 50 de persoane”, mai arată Libertatea.

Deschiderea mall-urilor și a sălilor de jocuri se face cu respectarea unor noi măsuri impuse de Ministerul Sănătății.

„Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a semnat ordinul care stabilește măsurile ce trebuie luate în mall-uri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, în sălile de pariuri sportive și în cele de jocuri de noroc. Între acestea sunt măsurarea temperaturii la intrarea în centrul respectiv, măsuri de igienă, dezinfecție și aerisire, amplasarea de panouri de informare, dar și de marcaje pentru păstrarea distanței”, relatează News.ro.

Industria Horeca este în continuare afectată de măsurile pe care Guvernul vrea să le ia pentru combaterea COVID-19. Guvernul anunță că firmele din HORECA vor fi scutite de plata impozitului specific pentru o perioadă suplimentară de 90 de zile.

„Prin ordonanța de urgență inițiată de Ministerul Economiei, în domeniul HORECA au fost adoptate două reglementări importante, respectiv scutirea de la plata impozitului specific pentru acest domeniu pentru o perioadă de 90 de zile care se adaugă la perioada anterioară, de 60 de zile, perioada stării de urgență, perioadă pentru care au fost scutiți de la plata impozitului specific. Mecanismul în baza căruia se va aplica această scutire este următorul: impozitul acesta este un impozit anual datorat de către operatorii economici din zona hoteluri, restaurante, cafenele și din cuantumul impozitului anual, calculat la 365 de zile, se scade perioada de 90 de zile pentru operatorii economici care beneficiază de această facilitate, la care se adaugă cele 60 de zile anterioare”, a explicat Ionel Dancă, într-o declarație de presă susținută la Palatul Victoria, notează Agerpres.

„Operatorii economici care desfășoară activități pe plajă, care au în administrare aceste spații, erau obligați la plata unor taxe de administrare a acestor plaje, în număr de trei tranșe. Potrivit acestui act normativ, sunt scutiți de una dintre aceste tranșe cei care aveau obligația de plată în trei tranșe. Cei care aveau obligația de plată în două tranșe sunt scutiți de 30% din cuantumul datorat”, a spus Ionel Dancă, scrie Agerpres.

Presa mai scrie că liberalii ar fi de acord să sprijine candidaturi comune cu USR și PMP la locale.

„Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, le-a transmis liberalilor că susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Bucureștiului este singura agreată pentru Capitală și că discuțiile cu USR vor continua. Potrivit unor surse liberale, Orban a transmis în ședința BPN că modul în care se raportează USR la candidaturile din Capitală la alegerile locale nu este unul încurajator. În acest context, liberalii ar fi dispuși să facă alianță cu PMP pentru candidaturile din Capitală și alianțe în țară cu PMP și USR. Conform surselor citate, Orban le-a cerut liberalilor să nu răspundă la niciun atac din partea USR-PLUS, motivând că o polemică pe acest subiect nu va fi percepută favorabil de alegători”, relatează Agerpres.

Seară frumoasă!

Partidele de dreapta ar putea avea și candidați comuni la alegerile locale was last modified: iunie 17th, 2020 by Claudiu Pamuc
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter