Participarea procurorului general al României la un seminar de pregătire profesională destinat autorităților judiciare din Europa (UNESCO)

3 dec. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 255

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit celor publicate pe site-ul oficial (www.mpublic.ro), în data de 28 noiembrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, a fost invitat de UNESCO, în calitate de speaker, la un seminar de pregătire profesională destinat autorităților judiciare din Europa. Evenimentul intitulat „Lupta împotriva traficului ilicit de bunuri culturale” a fost organizat la Paris, la sediul UNESCO.

Astfel, în cadrul seminarului, la workshop-ul „Judiciarizarea traficului ilicit de bunuri culturale”, domnul Augustin Lazăr a susținut o prezentare cu tema „Instrumente moderne de cooperare judiciară internațională în domeniul recuperării bunurilor culturale, a produselor criminalității în UE. Experiența românească”.

Monitor Dosare

Totodată, în cursul zilei de ieri, 28 noiembrie 2018, procurorul general al PÎCCJ, domnul Augustin Lazăr, a avut o întâlnire de lucru cu domnul François Molins, procurorul general de pe lângă Curtea de Casație a Republicii Franceze.

Discuțiile au vizat continuarea cooperării judiciare dintre cele două parchete, conform Declarației comune de intenție, cu o durată de cinci ani, semnată la data de 15 mai 2018. Documentul are ca scop facilitarea cooperării juridice și judiciare între Franța și România, prevăzută de mai multe convenții bilaterale în diverse domenii și reprezintă prima declarație comună de intenție între Ministerul Public din România și cel din Franța, marcând un moment important în dezvoltarea cooperarii judiciare româno-franceze, întemeiat pe tradiția culturii juridice comune.

De asemenea, procurorul general al PÎCCJ, domnul Augustin Lazăr, a adresat domnului François Molins, procurorul general de pe lângă Curtea de Casație a Republicii Franceze, invitația de a efectua o vizită de lucru în România în cursul anului viitor, invitație care a fost acceptată de omologul francez.

Sursa informației

Participarea procurorului general al României la un seminar de pregătire profesională destinat autorităților judiciare din Europa (UNESCO) was last modified: decembrie 3rd, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter