Participarea procurorului general al României la deschiderea oficială a anului judiciar al Curții Europene a Drepturilor Omului

28 ian. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 233

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat, în cursul zilei de 25 ianuarie 2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, a participat la deschiderea oficială a anului judiciar al Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), la care au fost prezenți 330 de reprezentanți ai lumii judiciare europene, precum și ai autorităților locale și naționale.

Conferintele Video Universul Juridic

Evenimentul a fost precedat de un seminar cu tema „Întărirea încrederii în justiție”, la care au participat peste 260 de personalități marcante ale justiției europene. La această manifestare, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost invitat în calitate de speaker, susținând alocuțiunea cu tema „Încrederea în autoritățile judiciare în contextul judiciarizării vieții publice”. Cu acest prilej, domnul Augustin Lazăr, analizând contextul european și national al problematicii, a subliniat că strategia de consolidare a încrederii este construită prin dobândirea și creșterea „legitimității funcționale” a sistemului judiciar prin intermediul serviciilor judiciare de înaltă calitate.

De asemenea, în aceeași zi, procurorul general PÎCCJ, domnul Augustin Lazăr, a avut o întâlnire de lucru cu domnul Guido Raimondi, președintele Curții Europene a Drepturilor Omului, la care au participat doamna judecător Iulia Antoanella Motoc – judecător național din partea României la CEDO și doamna procuror Nicoleta Ștefanov, din cadrul Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe.

Vezi și PÎCCJ. Procurorul general, întrevedere de lucru cu președintele CEDO

Cu acest prilej, președintele CEDO i-a mulțumit procurorului general al PÎCCJ pentru participarea și prezentarea alocuțiunii la seminarul de deschidere a anului judiciar 2019, precum și pentru contribuția adusă pentru buna aplicare și respectare în România a drepturilor prevăzute de CEDO. În acest context, au fost discutate aspecte referitoare la formarea profesională a procurorilor în materia respectării Convenției europene pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale, fiind subliniat rolul Ministerului Public care are o responsabilitate directă și de ansamblu în asigurarea unor anchete efective realizate în condițiile respectării termenului rezonabil.

(Sursa foto: Ministerul Public)

Sursa informației

Participarea procurorului general al României la deschiderea oficială a anului judiciar al Curții Europene a Drepturilor Omului was last modified: ianuarie 28th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter