Participarea procurorului general al PÎCCJ la workshop-ul organizat de UNESCO: „Combaterea traficului ilicit de bunuri culturale”

16 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 264

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat, în perioada 12-15 noiembrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, participă, la invitația UNESCO, la workshop-ul cu tema „Combaterea traficului ilicit de bunuri culturale”, organizat la Roma. Evenimentul se adresează autorităților din România și Moldova și reprezintă o oportunitate pentru participanți de a-și dezvolta cunoștințele din domenii asociate prevenirii și combaterii traficului ilicit de bunuri culturale, precum restituirea bunurilor culturale, măsuri de prevenire și reducerea riscurilor etc.

Procurorul general al PÎCCJ, care a fost șeful delegației române, a susținut o prezentare pe tema protecției patrimoniului cultural din perspectiva expertizei autorităților naționale în acest domeniu. De asemenea, domnul Augustin Lazăr a detaliat aspecte privind legislația specifică și a expus un studiu de caz, facilitând astfel schimbul de bune practici între autoritățile italiene, române și moldovene.

Astfel, în cursul zilei de 13 noiembrie 2018, procurorul general al PÎCCJ a avut o întrevedere cu domnul Riccardo Fuzio, procurorul general al Curții de Casație Italiene. Discuțiile au vizat cooperarea judiciară româno-italiană, aspecte referitoare la parchetul european, colaborarea dintre cele două parchete generale, inclusiv în contextul unor evenimente care vor avea loc în perioada când România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene.

În data de 14 noiembrie 2018, delegația română a efectuat o vizită la Direcția Națională Antimafia și Antiterorism, unde s-a întâlnit cu domnul Federico Cafiero de Raho, procurorul național antimafia. Temele abordate în cursul întâlnirii au vizat cooperarea româno-italiană în domeniul combaterii criminalității organizate, măsurile asiguratorii și importanța recuperării bunurilor în cadrul procedurilor penale.

Totodată, în cadrul întrevederilor cu procurorul general al Curții de Casație Italiene și cu procurorul național antimafia s-a agreat consolidarea cooperării și organizarea pe viitor a unor întrevederi de lucru între magistrații italieni și români.

(Sursa foto: Ministerul Public)

Sursa informației

 

Participarea procurorului general al PÎCCJ la workshop-ul organizat de UNESCO: „Combaterea traficului ilicit de bunuri culturale” was last modified: noiembrie 15th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter