Participarea procurorului general al PÎCCJ la evenimentul organizat de către Ambasada Franței

4 dec. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 281

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit celor publicate pe site-ul oficial (www.mpublic.ro), în cursul zilei de 3 decembrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, a participat la evenimentul organizat de Ambasada Republicii Franceze la București, cu tema „Violența domestică – perspective franco-române”.

În acest context, domnul Augustin Lazăr a subliniat faptul că, pe parcursul ultimilor ani, fenomenul criminologic reprezentat de violența domestică a dobândit dimensiuni îngrijorătoare atât în România, cât și pe plan internațional.

Totodată, procurorul general al PÎCCJ a arătat că „răspunsul parchetelor nu s-a lăsat așteptat: dacă în 2012 au fost trimiși în judecată doar 440 de inculpați pentru violență domestică, începând din anul 2013, numărul acestora a fost tot mai mare, ajungând în 2017 la 1491 de inculpați trimiși în judecată pentru astfel de infracțiuni”.

Augustin Lazăr a apreciat acest rezultat ca foarte bun, dar perfectibil, astfel încât combaterea violenței domestice rămâne un obiectiv important al Ministerului Public, după cum rezultă și din Strategia de dezvoltare și afirmare instituțională pentru perioada 2017-2020.

În ceea ce privește cooperarea bilaterală cu Franța în domeniul prevenirii și combaterii fenomenului, procurorul general al PÎCCJ a remarcat rolul important pe care l-au jucat magistrații de legătură ai celor două țări în potențarea cooperării și asistenței judiciare, dar și noile perspective aduse prin Declarația comună de intenție între Parchetul General al Curții de Casație al Republicii Franceze și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România, semnată la Paris la 15 mai 2018.

Sursa informației

 

Participarea procurorului general al PÎCCJ la evenimentul organizat de către Ambasada Franței was last modified: decembrie 4th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter