Participarea procurorului general al PÎCCJ la deschiderea cursului „Combaterea încălcării drepturilor de proprietate intelectuală”

28 nov. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 298

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit celor publicate pe site-ul oficial (www.mpublic.ro), în cursul zilei de 27 noiembrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), domnul Augustin Lazăr, a participat la deschiderea cursului „Combaterea încălcării drepturilor de proprietate intelectuală prin creșterea securității containerelor”, eveniment organizat la București de OPDAT, IPLEC și SELEC și adresat procurorilor și ofițerilor de poliție din Europa Centrală, de Sud și Est, precum și din Asia Centrală.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Astfel, în alocuțiunea prezentată, procurorul general al PÎCCJ a subliniat că transporturile internaționale de mărfuri containerizate generează contextul propice pentru dezvoltarea unui fenomen complex de policriminalitate, în care se găsesc reunite, alături de încălcări ale drepturilor de proprietate intelectuală, diferite tipuri de trafic international ilicit: de persoane, arme, substanțe interzise, alimente și medicamente contrafăcute, care pun în pericol grav sănătatea publică. Acestora le sunt asociate terorismul și finanțarea acestuia, spălarea banilor și, nu în ultimul rând, corupția în rândul cadrelor poliției de frontieră, a lucrătorilor vamali și a administrațiilor portuare.

Totodată, domnul Augustin Lazăr a arătat că pe teritoriul României se găsește un port important al Uniunii Europene – Constanța Sud-Agigea, exprimându-și speranța că acesta va deveni un loc tot mai sigur pentru comerțul international de mărfuri containerizate, inclusiv prin creșterea calității și integrității operațiunilor de control al containerelor.

Sursa informației

Participarea procurorului general al PÎCCJ la deschiderea cursului „Combaterea încălcării drepturilor de proprietate intelectuală” was last modified: noiembrie 27th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter