Participarea procurorului general al PÎCCJ la Conferința „170 de ani de la revoluția franceză din 1848”

26 feb. 2018
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 371

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat, în cursul zilei de 22 februarie 2018, domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), a participat la conferința-dezbatere „170 de ani de la revoluția franceză din 1848, inspiratoare a revoluțiilor din Țările Române”, organizată de Centrul Regional Francofon de Cercetări Avansate în Științe Sociale (CEREFREA Villa Noel al Universității din București și Ambasada Franței în România, în parteneriat cu Academia Română și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca).

Monitor Dosare

În deschiderea conferinței au luat cuvântul domnul Ioan Pânzaru, directorul CEREFREA, domnul Sergiu Nistor, consilier prezidențial, care a transmis mesajul președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, Excelența Sa, doamna Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România, doamna Rennie Yotova, directoarea Biroului Regional pentru țările Europei Centrale și Orientale (BRECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei, precum și domnul Sorin Cîmpeanu, președintele Agenției Universitare a Francofoniei. De asemenea, domnul Ioan Aurel Pop, rectorul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a susținut o alocuțiune intitulată „La leçon de la révolution française de 1848”. La manifestare au mai participat reprezentanți și specialiști din partea organizatorilor și partenerilor, precum și ai mediului academic bucureștean.

În contextul dezbaterii despre generația tinerilor revoluționari români de la 1848, formați în Franța și în alte state europene, domnul Augustin Lazăr a evocat figurile unor personalități fondatoare ale instituției Ministerului Public. Dintre acestea, a menționat pe Mihail Kogălniceanu, primul procuror general al României (1862), și pe Alexandru Papiu Ilarian, al treilea procuror general al României în perioada 1866-1868, lider al revoluției din Transilvania, profesor la Universitatea din Iași, care a fost și ministru al justiției. Făcând un arc peste timp al cooperării franco-române în materie juridică, procurorul general al PÎCCJ a evocat și personalitatea profesorului Vespasian V. Pella de la Universitatea din București, care a predat și în Franța și a lansat ideea Curții Penale Internaționale, precum și cea a Ministerului Public Internațional.

Totodată, în cadrul conferinței, domnul Augustin Lazăr a prezentat proiectul comun de înființare a Parchetului European, susținut și de procurorii generali din Franța și România, dezbătut la conferința din 2017 organizată la Universitatea din București.

Sursa informației

Participarea procurorului general al PÎCCJ la Conferința „170 de ani de la revoluția franceză din 1848” was last modified: februarie 26th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter