Participarea ministrului justiției la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne

28 ian. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 610

Despre

  • Prima reuniune a miniștrilor justiției sub Președinția olandeză a Consiliului Uniunii Europene
  • Prioritățile Președinției olandeze
  • România va acorda Președinției întregul său sprijin politic

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Ministrul justiției, Raluca Prună, a participat în perioada 25-26 ianuarie 2016 la lucrările reuniunii informale a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizat la Amsterdam, aceasta fiind prima reuniune a miniștrilor justiției sub Președinția olandeză a Consiliului Uniunii Europene.

Miniștrii justiției au abordat aspecte legate de schimbul de informații cu privire la cazierele judiciare, criminalitatea informatică în cazurile transfrontaliere, contractele digitale, armonizarea unor principii cheie în materia insolvenței precum și consolidarea Spațiului European al Criminalisticii.

Printre prioritățile Președinției olandeze în aria justiție și afaceri interne se numără consolidarea anchetelor în domeniul criminalității informatice, promovarea drepturilor victimelor precum și crearea unui spațiu european al criminalisticii.

Temele sunt de interes pentru România, care va acorda Președinției întregul său sprijin politic în vederea concretizării acestora.

Ministrul român al justiției și-a exprimat încrederea că noua Președinție va fi una extrem de energică, într-un context în care cultura olandeză a pragmatismului și a eficienței este mai necesară ca oricând.

În primul semestru al anului 2016 Olanda va deține (pentru a 12-a oară) Președinția Consiliului UE, formând, împreună cu Slovacia și Malta, următorul trio prezidențial al UE.

Consiliul Justiție și Afaceri Interne este format din miniștrii justiției și ai afacerilor interne din toate statele membre ale UE. În general, miniștrii justiției se ocupă de cooperarea judiciară în materie civilă și penală și totodată în privința drepturilor fundamentale, în timp ce miniștrii afacerilor interne sunt responsabili cu migrația, gestionarea frontierelor și cooperarea polițienească, printre altele. Totuși, nu toate statele membre ale UE au aceeași repartizare a sarcinilor între miniștri. Consiliul JAI este responsabil și cu protecția civilă.

Consiliul JAI se reunește de regulă o dată la 3 luni.

Sursa informației este Ministerul Justiției (www.just.ro).

Participarea ministrului justiției la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne was last modified: ianuarie 27th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter