Participarea INM în cadrul programului european AIAKOS 2015

26 nov. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 910

Despre

  • Rețeaua Europeană de Formare Judiciară
  • În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2015, un număr de 30 de auditori de justiție români vor participa la
  • Programul de schimb organizat de școli/instituții europene responsabile cu formarea judecătorilor și procurorilor

 

În perioada 16-20 noiembrie 2015, INM a primit la sediul său, în contextul celei de a treia ediții a programului de schimb AIAKOS, un grup alcătuit din 28 de viitori judecători și procurori și un formator, provenind din următoarele state membre ale Uniunii Europene: Belgia, Cehia, Croația, Finlanda, Franța, Germania, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, a informat INM printr-un comunicat de presă.

AIAKOS este un program organizat anual de către Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (REFJ/EJTN), având ca obiective schimbul de experiență, idei, informații între viitori judecători și procurori europeni/tineri judecători și procurori europeni, aflați în primii ani de activitate, conștientizarea dimensiunii europene a profesiei pe care urmează să o exercite, precum și facilitarea înțelegerii diferitelor culturi și sisteme judiciare existente la nivelul Uniunii Europene. Ediția-pilot a programului, în care s-a implicat activ și INM, a avut loc în anul 2013.

Programul AIAKOS se desfășoară pe durata a două săptămâni și presupune, pe de o parte, găzduirea în propria țară a unor colegi europeni și, pe de altă parte, deplasarea în statele partenere în program, membre ale Uniunii Europene.

Astfel, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2015, un număr de 30 de auditori de justiție români vor participa la programul de schimb organizat de școli/instituții europene responsabile cu formarea judecătorilor și procurorilor, implicate în program.

Cei 30 de auditori de justiție români au participat alături de colegii străini și la programul derulat pe parcursul săptămânii 16 – 20 noiembrie 2015, când INM a avut calitatea de gazdă.

Alpha Bank Oferta Start-up este conceputa pentru activitati liberale si beneficiezi de ZERO cost timp de 12 luni

Pe durata celor cinci zile au fost organizate activități având drept scop cunoașterea sistemelor judiciare ale statelor reprezentate, procese simulate în domeniul cooperării judiciare internaționale în materie civilă și penală, dezbateri având ca temă investigarea unor tipuri de infracțiuni, activități având drept scop dezvoltarea abilităților non-juridice, relevante pentru profesie, precum un atelier de lucru și dezbateri pe teme de etică și deontologie, dar și vizite în cadrul Tribunalului București și Curții de Apel București, unde, pe lângă prezentarea celor două instanțe, participanților le-a fost oferită și posibilitatea de a asista la ședințe de judecată.

Totodată, au fost efectuate vizite la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și la Institutul Național de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Metoda preponderentă de formare, pe toată durata programului, a constituit-o lucrul în echipe mixte, fapt ce a reprezentat o garanție în plus a atingerii obiectivelor urmărite. Limba în care s-au desfășurat toate activitățile a fost limba engleză, fapt care a contribuit și la dezvoltarea abilităților lingvistice ale participanților.

Concluziile rezultate în urma discuțiilor purtate cu toți participanții la încheierea programului cu privire la conținutul, structura și modul de implementare a acestuia au reflectat un impact general pozitiv, fiind formulate, totodată, și unele propuneri în ceea ce privește organizarea activităților pentru edițiile viitoare.

Sursa informației este comunicatul de presă publicat de INM (www.inm-lex.ro).

Participarea INM în cadrul programului european AIAKOS 2015 was last modified: noiembrie 25th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter