Parteneriat francofon între Facultatea de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza” și Universitatea din Bordeaux

26 Iul 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 258

Despre

  • Absolvenții programului francofon al Facultății de Drept vor primi, pe lângă diploma UAIC, și o diplomă din partea Universității din Bordeaux
  • În luna decembrie va avea loc la Facultatea de Drept a treia ediție a Conferinței Internaționale Francofone a doctoranzilor în drept penal

Recomandări

 

Abonament PREMIUM gratuit pentru 30 de zile!

Odată cu trecerea la etapa UNIVERSUL JURIDIC PREMIUM atingem demersul inițial anunțat încă de la lansarea proiectului: accesul contra-cost pentru beneficiile PREMIUM. Demersul este necesar pentru susținerea unui conținut de calitate!

Vreau detalii!

Noi rămânem aceiași ca până acum! Veți beneficia de aceleași știri certificate editorial, editoriale de substanță, opinii punctuale și articole de specialitate, știri din domeniul juridic și reportaje cu care v-am obișnuit încă de la început!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a avut vineri, 22 iulie, o întrevedere cu Directorul Biroului  pentru Europa centrală și de est al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF) – Fabien Flori. Întâlnirea a avut ca scop identificarea posibilităților de noi colaborări active dintre cele două instituții, precum și finalizarea unui important proiect francofon.

Astfel, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se va bucura de întreg sprijinul AUF pentru înființarea unei filiere francofone la Facultatea de Drept. Filiera va fi organizată împreună cu Universitatea din Bordeaux, Franța, cursurile fiind predate exclusiv în limba franceză de către o echipă mixtă de profesori de la cele două universități. Absolvenții programului francofon al Facultății de Drept vor primi, pe lângă diploma UAIC, și o diplomă din partea Universității din Bordeaux. Cu sprijinul AUF, documentația pentru linia de studii în limba franceză va fi finalizată și depusă pentru acreditare în toamna acestui an, filiera urmând să funcționeze începând din anul universitar 2017 – 2018.

De asemenea, rectorul Tudorel Toader și oficialul francez au discutat despre colaborările deja existente, precum și altele noi dintre AUF și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. UAIC este membră a Agenției Universitare a Francofoniei încă din anul 2002, colaborând în proiecte precum bursele Eugen Ionescu, proiecte de cercetare cu finanțare franceză, dar și diverse manifestări științifice organizate în parteneriat. Sub auspiciul francofon, în luna august se va desfășura la UAIC Colocviul Franco-Român de Matematici Aplicate, iar în luna decembrie va avea loc la Facultatea de Drept a treia ediție a  Conferinței Internaționale Francofone a doctoranzilor în drept penal.

Pachet: Explicatiunea teoretica si practica a Dreptului Civil Roman. Set 14 Titluri - 11 Tomuri.

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este o instituție cu dublu statut: asociație ce reunește peste 770 de universități ale lumii și, în același timp, operator al Francofoniei pentru învățământul superior și cercetare.

Încă din 1961, AUF pune în practică acțiuni în beneficiul instituțiilor de învățământ superior care oferă studii despre sau în  limba franceză: programe de burse, proiecte de cooperare, cercetare și guvernanță, susținerea manifestărilor științifice, sprijin pentru profesionalizarea învățământului, intervenții în vederea reconstrucției sistemelor de învățământ în țările unde acest lucru este necesar. Răspunzând nevoilor definite de membrii săi, acțiunile AUF acoperă în prezent 98 de țări de pe 5 continente.

Sursa informației

Parteneriat francofon între Facultatea de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza” și Universitatea din Bordeaux was last modified: iulie 26th, 2016 by Universul Juridic

Recomandări

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter