Parlamentul stabilește data parlamentarelor

29 sept. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 182
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, marți, sesizarea Președintelui Klaus Iohannis și a Guvernului asupra Legii privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016.

„În ziua de 29 septembrie 2020, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului anterior promulgării, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate formulată de președintele României, respectiv de Guvern, și a constatat că sunt constituționale, în raport cu criticile formulate, dispozițiile art.1 alin.(1) din Legea privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, ca urmare a încetării mandatului Parlamentului ales în anul 2016, precum și legea, în ansamblul său. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică președintelui României”, se arată într-un comunicat al CCR, scrie Agerpres.

„Pe 17 august, șeful statului a sesizat CCR, solicitând să constate că acest act normativ este neconstituțional în ansamblul său”, mai arată Agerpres.

Ministrul Cătălin Predoiu va anunța miercuri, de la ora 19:00, după o întâlnire cu Președintele Iohannis, modificările propuse la Legile Justiției – cea privind statutul judecătorilor și procurorilor, cea privind organizarea judiciară și cea privind Consiliul Superior al Magistraturii, potrivit Ministerului Justiției.

„Ministerul Justiției arăta, în 26 august, după ce președintele Klaus Iohannis afirma că Legile Justiției trebuie corectate și cerea ministerului proiecte în acest sens, că proiectele reparatorii ale Legilor Justiției vor fi lansate în dezbatere publică în cursul lunii septembrie.Ministrul Justiției Cătălin Predoiu va organiza, miercuri, de la ora 19.00, o conferință de presă, la sediul instiuției, pe tema modificările propuse la Legile Justiției, respectiv Legea 303 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară și Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a anunțat Ministerul Justiției. Pe 26 august, președintele Iohannis afirma că Legile Justiției au fost «ciuntite» de PSD și că social-democrații au încercat să pună mână pe justiție și să o controleze politic, însă nu au reușit, pentru că românii s-au exprimat la referendumul pe Justiție.Șeful statului a adăugat că Legile Justiției trebuie corectate și a solicitat Guvernului și ministrului Justiției să facă acest lucru”, relatează News.ro.

Fostul Președinte, Traian Băsescu, a fost întrebat de ziariști dacă PMP va face alianțe cu partidele din dreapta politică după aceste alegeri.

„Nu o să mergem cu căciula în mână la nimeni. Nici la PNL, nici la USR. PMP a dovedit că are potențial de a trece pragul, iar acum este mult mai consolidat. Vom fi prezenți în 21 de consilii județene, ceea ce pentru noi e mult. Acum am câștigat 50 de primării. E important pentru un partid care se coagulează acum”, a afirmat Traian Băsescu, întrebat marți la Digi 24, scrieNews.ro.

Întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare, europarlamentarul Traian Băsescu a răspuns: „Nu cred că electoratul acceptă lucrul acesta. Pe de o parte electoratul, pe de o parte eu. Dacă o să îl aveți pe EugenTomac în emisiune vreodată, la vremea când aveam 17%, atunci îi spuneam să nu ne bucurăm, este previzibil un tsunami. Iar cu 3 zile i-am spus – va fi un tsunami anti-Firea și se vor duce voturile către cei mari. Singurele partide care au rămas în picioare au fost partidele mari – PSD, PNL și USR și s-a salvat PMP trecând pragul de 5%”, mai arată News.ro.

Două țări din vecinătatea României intră în stare de urgență. Slovacia și Cehia vor declara fiecare starea de urgență în această săptămână pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, au anunțat, luni, separat, premierii celor două țări care au înregistrat o puternică recrudescență a cazurilor de contaminare.

„Situația este extrem de gravă și consider că trebuie să adoptăm măsuri foarte radicale și foarte îndrăznețe”, a declarat șeful Guvernului slovac, Igor Matovic, la finalul unei reuniuni a celulei de criză din țara sa, scrie Cotidianul.

„La rândul său, premierul ceh, Andrej Babis, a anunțat o reuniune extraordinară a guvernului său miercuri, de asemenea, pentru a aproba starea de urgență.Potrivit restricțiilor luate în considerare de guvernul slovac, toate evenimentele sportive, culturale și serviciile religioase vor fi interzise cu începere de la 1 octombrie.Căsătoriile și înmormântările vor fi autorizate numai dacă toți participanții fac dovada testului negativ la coronavirus.Restaurantele, barurile și cafenelele se vor închide la orele 22.00, iar persoanele care nu locuiesc împreună și doresc să se apropie la mai puțin de 2 metri, în exterior, vor fi obligate să poarte mască”, mai relatează Cotidianul.

Seară frumoasă!

Parlamentul stabilește data parlamentarelor was last modified: septembrie 29th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter